Helyi közélet

2019.02.12. 15:57

Kiváló párost alkot a két zenész

Nyírtelek - A szintis mezőőr és a szaxis autószerelő már az első próbán megtalálta a közös hangot.

Nyírtelek - A szintis mezőőr és a szaxis autószerelő már az első próbán megtalálta a közös hangot.

„Minden egyes sláger egy önálló érzelmi csomag. Lehet humoros, érzelmes, intellektuális vagy drámai, de valamit nagyon eltalál azon az érzelmi frekvencián, amin az emberek épp akkor rezegnek.” Geszti Péterhez hasonlóan, így gondolja ezt a Nyírteleken élő Tódik Gábor is, akit településén mezőőrként, a polgárőrség elnökeként és önkormányzati képviselőként is ismernek, a megyeszékhelyen viszont mindig élőzenészként üdvözölnek.

Gábor 8-9 éves korában vett először hangszert a kezébe, édesapja tangóharmonikáját. Kottaismeret nélkül, hallás után tanult dalokat játszani önmaga pedagógusaként. Lagzizenészek mellett harmonikázott egy darabig, majd – ahogyan fogalmazott – „vízszintesre cserélte a függőleges modult”, sokoldalú szintetizátor lépett a nehéz harmonika helyébe, s immár nemcsak billentyűjátékával, hanem – egyszemélyes zenekarként – énekhangjával is táncparkettre csábította a szórakozni vágyó időseket és fiatalokat.

Hangszerre költötte a pénzét

A Bokortanyák Lakosságáért Egyesület egyik mulatságára egy tehetséges, ifjú szaxis, a Mandabokorban lakó Mészáros Norbert is elkísérte az élőzenészt. A fiatalember lapunknak elmondta: ő is autodidakta módon tanult meg játszani, nagyapja nyomdokait követve. – A ballagási pénzemből vettem a hangszert, amely ránézésre és hangzásra is csodálatos. Két éve fújom otthon, illetve kisebb-nagyobb rendezvényeken, rendszeresen gyakorolok, tanulok, nem ritkán az internet segítségével. Kedves hobbimmá vált a szaxofonozás, de ennél valószínűleg nem lesz több: autószerelő a tanult szakmám, elsősorban abból szeretnék megélni.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában