Helyi közélet

2019.02.25. 16:49

Ökopolisz Alapítvány: Javítanák a tömegközlekedést

Nyíregyháza - Ökopolisz Alapítvány. Újra járhat a nyíregyházi kisvasút! címmel hirdetett sajtótájékoztatót hétfőn az Ökopolisz Alapítvány a megyeszékhely belvárosában.

Nyíregyháza - Ökopolisz Alapítvány. Újra járhat a nyíregyházi kisvasút! címmel hirdetett sajtótájékoztatót hétfőn az Ökopolisz Alapítvány a megyeszékhely belvárosában. Makranczi István, a Lehet Más a Politika párt által alapított szervezet régiós képviselője elmondta: a város légszennyezettségének csökkentése érdekében létrejött Tiszta levegőt Nyíregyházáért mozgalom keretén belül merült fel az ikonikus helyi kisvasút rehabilitációjának gondolata. A lakossági igények feltérképezése céljából aláírásgyűjtő kampányt indít az alapítvány. Dr. Szoboszlay György Csaba LMP helyi politikusa szerint Európa szerte megfigyelhető a kisvasutak reneszánsza, egy elővárosi járatként funkcionáló, a vasútállomást Sóstógyógyfürdővel összekötő, villamosított, szép, kényelmes, korszerű járat javítaná a helyi tömegközlekedést és turisztikai szempontból is hálás befektetésnek bizonyulna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában