Helyi közélet

2019.03.22. 11:56

Egy jó szó és a figyelmesség gyakran mindennél többet ér

Penészlek - Nem kell hajóra szállnunk, sőt a megyéből sem kell kimozdulnunk ahhoz, hogy a Nyugalomszigeten kössünk ki.

Penészlek - Nem kell hajóra szállnunk, sőt a megyéből sem kell kimozdulnunk ahhoz, hogy a Nyugalomszigeten kössünk ki.

Szívhez szóló versekkel, szép virággal, finom süteményekkel és zenés előadással köszöntötték nőnap alkalmából a Nyugalomsziget Szociális Otthon ellátottjait a közelmúltban Penészleken.

Szükséges, de nem elégséges

A programot megelőzően Klenik Sándornéval, a település polgármesterével, az intézmény ügyvezető igazgatójával jártuk be a 2010 óta telt házzal működő, idősek otthonaként funkcionáló, szociális étkeztetést és házi segítségnyújtást is végző, zöld környezetben található, modern és esztétikus Nyugalomszigetet, amelyre okkal tekintenek a község ékszerdobozaként a falubeliek.

– Amikor úgy hozza az élet, hogy bentlakásos otthont kell választani önmagunk vagy valamely szerettünk számára, kismillió szempontot érdemes figyelembe venni, mérlegelni. Mi mindezeket igyekeztünk szem előtt tartani, illetve megvalósítani: a szép környezet, az akadálymentesítés, az étkeztetés, az infrastruktúra, a szakképzett személyzet elengedhetetlen, de távolról sem elégséges egy ilyen intézmény működtetése esetén – kezdte Klenik Sándorné.

– Saját orvosi rendelő, ebédlő és mosoda kialakítása mellett társalgóról és imateremről is gondoskodtunk, hiszen a lelki egészség karbantartása legalább olyan fontos, mint a fizikai. Az idősek igényeihez és lehetőségeihez mérten rendszeres, változatos napi foglalkozásokkal, valamint külön(leges) programokkal (ünnepségek, színház, kirándulás) pezsdítjük fel az életet a Nyugalomszigeten.

– Hitvallásunk: „emberségünk az erősségünk”, éppen ezért teljes emberként kezeljük az elesett, beteg, sokszor magányos időseket, akiknek gyakran minden ajándéknál többet ér egy jó szó, az, hogy odafigyelünk rájuk, érdeklődünk a hogylétük iránt, elbeszélgetünk velük a régi időkről, meghallgatjuk az élettörténetüket a mindennapi feladataink ellátása mellett – összegzett az ügyvezető igazgató.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában