Helyi közélet

2019.03.01. 18:42

Mit hozhat három esős nap?

Nyírbátor - Igazi jutalomjáték: ugyanazok a színészek alakítják a szülőket és későbbi felnőtt gyermekeiket.

Nyírbátor - Igazi jutalomjáték: ugyanazok a színészek alakítják a szülőket és későbbi felnőtt gyermekeiket.

Vajon ismerhetjük-e valójában a szüleinket? Értjük őket? Tudjuk, milyenek voltak fiatalon? Voltak-e álmaik, vágyaik, mit éreztek, mi bántotta őket?

Egy műteremlakás New Yorkban az 1960-as években, két ifjú építész és egy fiatal nő: épp csak belefognak az életbe. Ugyanaz a lakás a ’90-es években: felnőtt gyermekeik próbálják megérteni szüleiket és ezáltal önmagukat. Egy talált napló, benne szűkszavú tőmondat: Három esős nap. Vajon mit jelenthet? Mi történt akkor? A következő generáció, évtizedekkel később, csak találgathat. Ha a kérdéseket nincs már kinek feltenni, vajon megfejthetjük-e a titkokat?

Hazai ősbemutató

Richard Greenberget 1997-ben debütált drámájáért egy évvel később Pulitzer-díjra jelölték, az elkövetkezendő két évtizedben pedig tucatnyi bemutatót élt meg a darab. Amerikában Julia Roberts színpadi bemutatkozása volt a Három esős nap Paul Rudd és Bradley Cooper oldalán, míg Angliában az egyik főszerepet Colin Firth alakította.

A történetet most, több mint két évtized elteltével magyarországi ősbemutatóként láthatjuk a Belvárosi Színházban Novák Eszter rendezésében, az Orlai Produkciós Iroda három meghatározó színészének előadásában.

Greenberg darabja igazi jutalomjátékot kínál, hiszen ugyanazok a színészek alakítják a szülőket és későbbi felnőtt gyermekeiket. Az Orlai Produkció előadásában három kitűnő színész, Kovács Patrícia, Schruff Milán és Szabó Kimmel Tamás játsszák a szereplőket, a Három esős nap pedig a nagy sikerű budapesti bemutató után hamarosan a megyénkbe érkezik: március 19-én a nyírbátori kulturális központban láthatják az érdeklődők.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában