Helyi közélet

2019.04.09. 16:13

Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!

Nyíregyháza - Szakmák éjszakája – különleges bemutatókkal, programokkal várják pénteken az érdeklődőket.

Nyíregyháza - Szakmák éjszakája – különleges bemutatókkal, programokkal várják pénteken az érdeklődőket.

Látványos villámcsődülettel, 200 munkaruhába öltözött diák bevonásával, flashmobbal népszerűsítették a Nyíregyházi Szakképzési Centrum (NySzC) az idei Szakmák Éjszakája elnevezésű rendezvényét a Kossuth téren pénteken.

Kinyílnak a gyárkapuk is

– A szakképzés és a szakmák fontosságára felhívó rendezvény, a Szakmák éjszakájának központi helyszíne a Dugonics utcai székhelyünk lesz, ahol iskoláink színes és izgalmas bemutatókkal várják az érdeklődő kicsiket és nagyokat egyaránt – mondta Gurbánné Papp Mária, az NySzC főigazgatója. – Soha ennyi cég, nagyvállalat nem csatlakozott még hozzánk, hiszen több mint 15-en lesznek, akik vagy úgy kapcsolódnak be az április 12-én, pénteken 17 óra 45 perctől kezdődő programba, hogy kinyitják a gyáraik kapuit, vagy eljönnek hozzánk és a központi helyszínen tartanak bemutatót.

Az előzetes regisztrációt követően a Michelin Hungária Kft., a Conti-Tech Magyarország Kft., valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház több csoportot is indít, hogy a két gyárban, illetve a kórházban pillanthassanak be az ottani munkába, míg a Dugonics utcán – többek között – a szakács tanulók tirpák ételeket készítenek, elleshetőek lesznek a fodrász technikák, a vállalkozó kedvűek készíthetnek textilbabákat, látványos kémiai bemutatón kiderül az is, hogy milyen kémiai vegyületek vannak a vizekben. Nem hiányzik a ­kínálatból a környezetvédelem sem, ahogy robotok programozására is lesz lehetőség.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában