Szépkorúak Sporttalálkozója Nyíregyházán

2019.05.24. 16:55

360 fokos videó: Az életkor nem akadály!

Kislabdadobás, futás, kosárra dobás, ügyességi sorverseny – többek között ezekben a versenyszámokban mérhették össze tudásukat az ötvenöt éven felüliek csütörtökön.

Felvonulással kezdődött a nyíregyházi Városi Stadionban a hatodik alkalommal megrendezett Szépkorúak Sporttalálkozója. A rendezvény megnyitóján Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és az Idősügyi Tanács elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Dajka László, a Nyíregyházi Sportcentrum sportszervezőjének vezényletével rajthoz álltak a versenyzők.

– Minden alkalmat megragadunk arra, hogy az időseket megmozgassuk, például a városunkban egyedülállóan működő Mozdulj Nyíregyháza! programsorozattal – mondta el kérdésünkre Dajka László. – Fontos, hogy aki elérte a nyugdíjas kort, ne mindig a négy fal között üljön, ezért is biztosítunk számukra programokat, ezzel az életüket is meghosszabbítva. Létrehoztuk a Szépkorúak Sportklubját, melynek ma már 504 tagja van, és minden héten csütörtök délelőttönként mozoghatnak a stadionban.

A sporteseményre 760 ötvenöt éven felüli résztvevő érkezett, akik nyolc sportágban és tizennégy versenyszámban mérték össze tudásukat. Többek között atlétika, teke, ulti és kosárra dobás is szerepelt a kínálatban. Az atlétikai versenyszámok részeként indított 100 méteres síkfutás 65 éven felüli, női kategóriáját a 66 éves Pásztor Györgyné nyerte meg a Jógások színeiben.

– Több, mint egy hónapja járok kocogni, minden héten jógázok, reggelente pedig tornázok – mondta el a felkészülésről pár perccel a győzelem után. – Edzésben tartom magam, a sport a mindennapjaim része. Kedvenc sportágamat, a jógát már kilenc éve művelem, hiszen a test minden részét átmozgatja, a levezetés pedig a lelket gyógyítja.

Pásztor Györgyné hozzátette: a jógát meleg szívvel ajánlja minden szépkorúnak, szerinte aki egyszer kipróbálja, biztosan ott ragad a foglalkozásokon!

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában