Iskolakert

2019.05.10. 14:24

Minta lehet a dögei ökoiskola

Megismerhették a dögei modellt, részletes tájékoztatást kaphattak a fejlesztésekről.

Agárdy Sándor kalauzolta a vendégeket

Az országos iskolakert-fejlesztési program részeként rendezték meg a dögei Ölbey Irén Általános Iskolában azt a szakmai délutánt, amelyen Agárdy Sándor intézményvezető kalauzolta körbe az ökoiskola iránt érdeklődőket.

Több településről

Nyírtass, Aranyosapáti, Komoró, Kékcse és Tuzsér általános iskoláinak nevelői, intézményvezetői érdeklődtek a jövő egyik nagy nevelési lehetősége, az iskolakert iránt. A dögei Ölbey Irén Általános Iskola mentorintézményként már közel egy évtizede bekapcsolódott az iskolakert létesítési, fenntartási munkájába. Az oda szervezett továbbképzéseken bemutatják a kertkialakítás egyszerű lépéseit és a dögei iskola saját gyakorlatában jól bevált, erre épülő pedagógiai tevékenységét.

Agárdy Sándor kalauzolta a vendégeket

A tematikus napon részt vevő kollégák megismerhették a dögei modellt, részletes tájékoztatást kaphattak a helyi fejlesztésekről. A program végén stílszerűen az iskolakertben termett korai zöldségekből készült szendvicset és gyógyteát fogyaszthattak a pedagógusok.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában