Nyíregyháza

2019.05.09. 14:44

Várandósság hete a Jósa András Oktatókórházban

Minden a kismamákról szólt, az anyák bepillanthattak a szülészet kulisszái mögé.

Élénk érdeklődés övezte a Jósa András Oktatókórház várandósság hetének programját csütörtökön, a nyílt napon a kismamák végigjárhatták a szülészeti osztályt, bepillanthattak a szülőszobákba, és információt gyűjthettek az alternatív szülési lehetőségekről, az anyatejes táplálás nehézségeiről, s mindazokról a kérdésekről, ami őket érdekelte, amiben bizonytalanok. Minden várandósság más, és nincs két egyforma szülés sem, ezért nem csak az első babát váró anyukák várják izgalommal, egy kis stresszel gyermeküket. A nyílt napon saját maguk győződhettek meg arról, hogy nincs mitől félniük, a Jósa András Oktatókórházban jó kezekben lesznek – mondták egybehangzóan a szemle végén.

Az idén hagyományteremtő szándékkal várandósság hetének nevezték el a rendezvényt, amit országos szinten születés heteként emlegetnek, ezzel az intézmény az anyák egészségtudatosságát szeretné növelni, hiszen az anyaméhben eltöltött 9 hónap meghatározó a születendő gyermek számára.

A várandósság hetét az idén szakmai programok is kísérik, a kórház partnere a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara, ami a szülésznő- és védőnőképzés bázishelye – hangzott el a színes, hangulatos rendezvénymegnyitón.

Köszöntőbeszédében dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő felidézte: idősebbik gyermeke ebben a kórházban született, sokat jelentett számára, hogy segítőkész, mosolygós emberek vették körül, biztonságban, jó kezekben érezte magát.

– Örömteli, hogy egyre több anya vállalja a várandósságot, itt a megyei kórházban születik a legtöbb baba. A magyar kormány hisz abban, hogy sok fiatal pár dönt majd a gyerekek, a család mellett, amihez az állam minden támogatást igyekszik megadni – tette hozzá az államtitkár.

 

További részletek a pénteki Kelet-Magyarországban, és a kelet.hu oldalon.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában