Nyíregyháza

2019.06.13. 16:41

„Amit itt láttam, az egy csoda”

Nyíregyházán ülésezett a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlése.

„Ő városunk egyik büszkesége” – mutatott rá dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagyra, miközben a városháza Krúdy termébe lépett volna be, és az illusztris vendégeket kalauzolta. Csütörtökön a megyeszékhely adott otthont a 23 megyei jogú várost tömörítő szervezet éves közgyűlésének, ahol a házigazda megjegyezte: – Nagy öröm nekünk, hogy itt ülésezik a Megyei Jogú Városok Szövetsége. Ez egyszerre megtiszteltetés és lehetőség is, amit szeretnénk maximálisan kihasználni – fogalmazott dr. Kovács Ferenc.

Szita Károly nem rejtette véka alá a pozitív véleményét: – Gratulálok polgármester kollégámnak és Nyíregyháza polgárainak ahhoz az eredményhez, amit az elmúlt néhány évben elértek. Amit itt láttam, az egy csoda. Mindezt az MJVSZ elnökeként és Kaposvár polgármestereként is mondom. A magyar kormány nagyon fontosnak tekinti a megyei jogú városokat és a szervezetünket is, mégpedig annyira, amennyire 2010 előtt nem volt példa.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a közgyűlés tagjainak a közigazgatás átalakításáról tartott előadást, majd a sajtótájékoztatón kijelentette: – A kormány partnerként tekint az önkormányzatokra, és azokon belül a megyei jogú városokra, ahol minden ötödik magyar állampolgár él. Fontosnak tartom a Megyei Jogú Városok Szövetségét, hiszen ez jól működő érdekegyeztető fórum is. A mostani közgyűlés is bebizonyította, hogy az önkormányzati szféra él és vírul. Nyíregyháza kiemelkedő példa arra, hogy mennyire imponáló a városfejlesztés.

Fákat ültetnek pénteken

A Megyei Jogú Városok Szövetségének tagjai pénteken reggel a sóstógyógyfürdői parkban részt vesznek a Liget projekt átadó ünnepségén. Mindannyian elültetnek egy fát, amiket különleges formában rendeznek el. A rendezvényre várják dr. Szabó Tündét, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkárát is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában