Helyi közélet

2019.06.07. 16:45

„Régóta vártuk, hogy egy ilyen gyönyörű ligete legyen Nyíregyházának”

Ha az időjárás is engedi, újra benépesülhet a felújított Bujtosi városliget.

Fotó: Pusztai Sándor

Óvodások játékának ricsaja töltötte meg élettel a Bujtosi városligetet pénteken. Az aznapi kiadós eső nyomai foltokban terültek el a liget füves részein, de tócsába lépni nem volt muszáj, mert a tavat körülölelő friss térburkolaton könnyen meg lehetett közelíteni a játszótér mellett felállított színpadot, ahol ünnepélyesen átadták a beruházást.

– Régóta vártuk, hogy egy ilyen gyönyörű ligete legyen Nyíregyházának. Ha körülnéznek, látják, hogy most már minden adott ahhoz, hogy egy kellemes, komfortos közösségi térré váljon a Bujtos, ahol szívesen töltik szabadidejüket a városlakók: eljönnek a családok pihenni, sütögetni, a gyerekek játszani, de a közel másfél kilométer hosszú rekortánpályával és a két új röplabda pályával azoknak is kedveztünk, akik sportolni szeretnének – mondta dr. Kovács Ferenc, polgármester. A városvezetőt több önkormányzati képviselő is elkísérte az ünnepélyes alkalomra, ugyanis több városrészbe ékelődik Örökösföld emblematikus zöldfelülete. A hatalmas liget helyén hajdanán téglagyár állt, a bányagödreit már aligha idézi fel a mostani látkép, ugyanis szépült, csinosodott, 2010-től pedig tempósabb ütemet vettek az átalakítások: záportározó épült, kerékpárutat létesítettek a városlakók örömére – hangzott el. A környezet tisztaságára, a játszótér épségére a városlakóknak kell ügyelniük, a zöld város projekt részeként a zöldfelületet is növeltek sövények, fák, cserjék ültetésével. Felújították a sziget gyalogoshídját, és horgászásra alkalmas stégeket is elhelyeztek a tó területén, két helyen.

– A nyári szünidőben hetente egyszer-kétszer eljövünk ide játszani, nagyon tetszik a sok új játék, az új trambulin a kedvencem lesz – mondta Iski Kíra, aki barátaival be is járta a terepet. A kislány nagymamája szerint már csak a hepehupás területeknek kell felszáradniuk, de nagy könnyebbség, hogy a salakos burkolatok teljesen eltűntek – mondta.

A játszótér közvetlen környezetében egy akadálymentes mosdó is épült, a biztonságra öt térfigyelő kamera ügyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában