A Robinson domb is megújul!

2019.07.23. 20:38

Közösségi terek újulnak meg több mint negyedmilliárd forintból Nyíregyházán

Európai uniós forrásból három kedvelt közösségi-szabadidős tér újul meg mintegy 268 millió forintból Nyíregyházán – közölte az önkormányzat kedden az MTI-vel.

Megújul a Robinson domb is!

Forrás: KM-archív / Robinson kupa a Jósavárosban

A helyhatóság a százszázalékos, vissza nem térítendő támogatásból az Alvégesi Művelődési Ház, a Kölyökvár és a Robinson domb újulhat meg.

Alvégesi Művelődési Ház

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert forrásból a Nyíregyháza déli részén fekvő művelődési ház hőszigetelést kap, korszerűsítik a tetőszerkezetet, a fűtési rendszert és a vizesblokkokat, valamint akadálymentesítik az 1950-es években emelt épületet.

Hasonló rekonstrukciós munkálatok indulnak a belvárosban lévő Kölyökvárban is, a kiszolgálóhelyiségek mellett megújítják a nagyterem karzatát, megerősítik a födémszerkezetet, kicserélik a nyílászárókat és a fűtőtesteket.

Az 1976-ban, a jósavárosi lakótelep építésekor a házak alapozásánál kitermelt földből létrehozott Robinson dombon a már meglévő pihenőpark, kondipark és játszótér területét rendezik át, négytornyú mászóvárat és iker óriáscsúszdát is építenek.

A beruházások a tervek szerint novemberre fejeződnek be.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában