hódolatom!

2019.07.24. 15:37

Nem itt hódít tovább a hód, új helyre költözik

Igazi szenzációnak számított, hogy a Sóstói tóba egy hód költözött. Azt ma sem lehet tudni, hogyan került az állat Sóstóra, az hamar kiderült, nem ez a legmegfelelőbb környezet számára.

Igazi szenzációnak számított, hogy a Sóstói-tóba egy hód költözött. Ugyan azt ma sem lehet tudni, hogyan került az állat Sóstóra, az azonban hamar bebizonyosodott, nem ez a legmegfelelőbb környezet számára.

– Az eurázsiai hód védett állat, így állományszabályozási engedélyt kértünk a kormányhivatal nyíregyházi járási hivatalának természetvédelmi főosztályától, amit meg is kaptunk – mondta megkeresésünkre dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója – a cég a tó fenntartója és üzemeltetője.

– A turisztikai övezetben több fát is megrágott a hód, és ez veszélyeztette az arra járókat, ezért az engedély birtokában egy szakértő fogta be a hódot, amit a határozat értelmében a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságnak kell átadnunk.

Fotó: Hegedűs Zsuzsanna

A hód azonban mindenütt túlszaporodott, így most a hatóságok azt egyeztetik, hová telepítsék át, ahol az életkörülmények a legmegfelelőbbek számára. A döntés meghozataláig Sóstó híres hódja a Nyíregyházi Állatpark vendégszeretetét élvezi és köszöni, nagyon jól van. A legnagyobb körültekintéssel jártunk el, arra nem volt mód, hogy Sóstó minden fáját hódbiztos védelemmel lássuk el – tette hozzá a vezérigazgató.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában