Közgyűlés

2019.09.12. 13:07

Érzelmi húrok az utolsó ülésen

Az önkormányzati választás előtt már nem ülésezik többet Nyíregyháza képviselő-testülete.

Fotó: Máté János

Dr. Kovács Ferenc polgármester (Fidesz-KDNP) annak rendje és módja szerint pontban tíz órakor megrázta a csengőt a Krúdy -teremben, ezzel elkezdődött az októberi önkormányzati választás előtti utolsó képviselő-testületi ülés a megyeszékhelyen.

 

A városvezető kihirdette, hogy a Pénzügyminisztérium „jó adatszolgáltató önkormányzat” pályázatán 900 ezer forintot nyertek. Bejelentette, hogy az idén 23 földutat aszfaltoznak le, ebből 13 már elkészült. Összesen 17 óvoda, 1 bölcsőde és 3 iskola lett modernebb kívül-belül, 3 intézményben még néhány napig tart a munka, de az oktatást nem zavarják. A Kállay-kúria felújításának második üteme márciusra befejeződik, és mivel a tiszti klub közbeszerzési pályázata is jó úton halad, jövőre a belvárosi kulturális negyed teljes körű korszerűsödéséről lehet majd beszámolni. Jeszenszki András (MSZP) megkérdezte, hogy mit tesz a város egy magánbölcsőde várható megszűnése miatt a 48 gyermek, és ezáltal 48 család helyzetének jobbításáért? Jászai Menyhért alpolgármester (Fidesz-KDNP) közölte:

– Későn, nyáron jelezte a magánbölcsőde fenntartója, hogy az épület állaga leromlott, ezért nem kívánja tovább üzemeltetni az intézményt. Mivel rendelkezünk megfelelő bölcsődei kapacitással, találtunk megoldást a váratlan helyzetre. A Honvéd utcai épület az önkormányzat tulajdona, pályázati forrásból szeretnénk felújítani az ingatlant.

Elfogadták a képviselők azt az előterjesztést, mely szerint a Magyar Torna Szövetség 390 millió forintos támogatásával tornacsarnok épül a Nyíregyházi Egyetem melletti telken, ami ha felépül, az önkormányzat tulajdonát képezi.

A nyílt ülés végén Nagy László (MSZP) emelkedett szólásra, és az érzelem húrjait pengette:

– A bizottsági tagsággal együtt 21 évet töltöttem el a testületnél, és ezennel bejelentem: ennyi volt. Azt vallom magamról: mindig is Nagy Laci akarok maradni. A leendő képviselőknek azt kívánom, hogy mindig a nyíregyháziak érdekeit tartsák szem előtt!

Szilvási István (Fidesz-KDNP) is elbúcsúzott képviselőtársaitól:

– Kilenc éven át teljesítettem szolgálatot. Egy korszak lezárult az életemben, ami a város történetében egy homokszem. Büszke vagyok arra, hogy részese lehettem a látványos fejlődésnek.

Dr. Horváthné dr. Veisz Katalin (Fidesz-KDNP) elárulta:

– Családi kérésre nem indulok képviselőjelöltként az önkormányzati választáson. Köszönöm a jósavárosiaknak az együttműködésüket.

Hunyadi János (DK) sem kívánja folytatni a képviselői munkát:

– Listáról kerültem be, ami egy speciális helyzet. Köszönettel tartozom az ellenzéki képviselőtársaimnak, hogy támogattak.

Dr. Kovács Ferenc a felszólalókon kívül Bakó József (független) munkáját is megköszönte egy jelképes ajándékkal, és sok sikert kívánt nekik életük következő szakaszában. A polgármester zárszóként megjegyezte:

– Váratlanul, de pozitívan értek a leköszönő képviselők felszólalásai. Értékelik, hogy sok munkával, nehézséggel fejlődik Nyíregyháza. A magam részéről hálás vagyok a polgármesteri hivatal és az önkormányzati intézményrendszer összes dolgozójának, hiszen nagyon tartalmas 5 év áll mögöttünk. Ennyi fejlesztési lehetőség korábban sosem volt, és ezt maximálisan ki tudtuk használni. Köszönöm az ellenzék konstruktív együttműködését is.

Legközelebb az októberi önkormányzati választás után felálló képviselő testület tagjai vesznek részt a közgyűlésen. Hogy kik lesznek ők? A voksok eldöntik.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában