vigyázat!

2019.09.16. 07:50

Hamis terméket árulnak a betegeknek

A betegbiztonságot veszélyeztető internetes visszaélésre hívja fel a figyelmet a Cukorbetegközpont.

Az utóbbi időben a közösségi médiában bukkant fel olyan linkmegosztás, amely ránézésre a Cukorbetegközpont honlapját mutatja, rákattintva azonban a link egy cukorbetegségre ajánlott, Magyarországon nem forgalmazott, bizonytalan eredetű és hatású termék honlapjára viszi el az internetezőt – hívta fel a figyelmet közleményében a Cukorbetegközpont.

Az állink létrehozója engedély nélkül lemásolta a szervezet eredeti honlapját, és így visszaélt a Cukorbetegközpontban dolgozó neves szakemberek szakmai tekintélyével is. A központ orvosai a leghatározottabban elhatárolódnak a terméket forgalmazó cégtől, sem a termékkel, sem pedig a céggel nem állnak kapcsolatban.

Súlyos visszaélés

„Számunkra fontos a hiteles tájékoztatás, a szakmailag megalapozott kezelések alkalmazása, a páciensek biztonsága, így az állinkkel kapcsolatban a hatóságok felé a szükséges intézkedést megtettük” – írta közleményében a központ. Hozzátették, hogy a termék honlapján feltüntetett információkkal nem értenek egyet, és kérik az érintetteket, hogy csakis hiteles forrásból származó információkat építsenek be kezelésükbe, megbízható forrásból származó termékeket, gyógyszereket használjanak!

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában