kedvesház

2019.09.28. 19:19

Sportpályával gazdagodott a nyírteleki Kedvesház

Sportpályát adtak át szombaton a hátrányos helyzetű gyerekeknek iskolaidőben lakhatást biztosító Kedvesházban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírteleken.

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára az ünnepségen elmondta, a gyerekeknek nagyon fontos megadni az esélyt a sportolásra, hogy egészségesen élhessenek.

A Nyíregyháza melletti kisvárosban huszonöt évvel ezelőtt elindított Kedvesház esélyteremtő programról szólva hangsúlyozta, ez a kezdeményezés egész Európában egyedülálló, az intézmény eddig több száz gyerek boldogulását segítette, közülük sokan szülőként tudják továbbadni az itt szerzett tapasztalatokat és tudást.

Kemecsei György, a fenntartó Gyerekekért SOS 90 Alapítvány kuratóriumi elnöke az MTI-nek elmondta, az intézmény mellett kialakított sportpályát az Emmi sportért felelős államtitkársága és a Szerencsejáték Zrt. közös, mintegy ötmillió forint értékű támogatásából hozták létre.

Az egyik elhanyagolt udvarrészen kialakított, villanyvilágítással és öntözőberendezéssel ellátott füves pálya mellett négy fitneszeszközt is telepítettek, a tervek szerint további adományokból sporteszközöket szeretnének vásárolni a gyerekeknek – tette hozzá a kuratóriumi elnök.

Az átadáson Vinnai Győző fideszes országgyűlési képviselő emlékeztetett, a bentlakásos Kedvesházban hátrányos helyzetű családokból érkező gyerekeket nevelnek különleges pedagógiai módszerrel, ami a kitörési lehetőséget jelentheti számukra.

A nyírteleki intézményben általában huszonhárom-huszonöt általános és középiskolás gyerek lakik, családsegítő szerepe révén kapcsolatot tart fenn az iskola, a kollégium és a család között.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában