Együttműködés

2019.10.11. 12:39

Határtalan a szomszédi lelkesedés

Szeretnék tovább mélyíteni a baráti munkakapcsolatot a szomszédos megyék vezetői.

Forrás: Dodó Ferenc

Fotó: @DODO FERENC

– Csak egy országhatár van közöttünk, de minden más összeköt – fogalmazott Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke péntek délelőtt a megyeháza Alpár Ignác tárgyalójában. – Együttműködésre vagyunk kötelezve a Szatmár Megyei Tanáccsal, ami egy élő baráti és munkakapcsolat egyaránt. Több közös fejlesztési programunk „fut”, és remélhetőleg a jövőben még szorosabbak lesznek a szálak.

Pataki Csaba gyakori látogatónak számít, és a tevékenységét nem pusztán munkaként, hanem küldetésként éli meg. – Nemcsak vendégként, hanem munkatársként, együtt gondolkodóként szoktam érkezni ide – mondta a Szatmár Megyei Tanács elnöke.

A partnerségi megállapodás jegyében közös turisztikai fejlesztések indulhattak el a román-magyar Interreg programban. Folytathatják a középkori templomok felújítását, új élménytereket hozhatnak létre Nyírbátorban, Máriapócson, Baktalórántházán és Újfehértó-Érpatakon – derült ki közel egy éve. Februárban közös egészségügyi nóvumokról számolhattak be: új épületszárny Szatmárnémetiben, laboratóriumfejlesztés Kisvárdán, az érsebészeti és kardiológia eszközpark modernizálása Nyíregyházán – ezek a legfőbb elemei annak a sikeres határon átnyúló pályázatnak, amelynek az összértéke több mint 13 millió euró.

– A határok nem állíthatják meg a közös fejlesztéseket. A héten adtunk át utat Érmelléken, amit szeretnénk keleten a Szilágyság irányába folytatni, nyugaton pedig a Börvely-Tyukod kapocs jelentené az újabb előrelépést. Optimisták vagyunk. Legközelebb novemberben találkozunk hivatalosan, és remélhetőleg a megszokott partnerekkel dolgozhatunk tovább.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában