Pályaválasztási kiállítás

2019.10.05. 09:14

Szakmaudvar az arénában

A középfokú oktatási intézmények látványos bemutatókkal várják az érdeklődőket a pályaválasztási kiállításon.

„Dönts jól, jövőd a tét!” Nem véletlenül ez a jelmondata a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Kormányhivatal immár 20. alkalommal megrendezett pályaválasztási kiállításának, amely a megyében élő pályaválasztóknak és pályamódosítóknak is hasznos információkkal szolgál. A kétnapos, nagyszabású rendezvényen, október 10-én és 11-én a nyíregyházi Continental Arénában 88 kiállító várja elsősorban, de nem kizárólag a 7. és 8. osztályos diákokat és a végzős középiskolásokat.

Lehetőségek tárháza

– A célunk, miként az elmúlt húsz évben, ezúttal is az, hogy a lehető legtöbb információval és eszközzel segítsük a fiatalok képzési, majd elhelyezkedési esélyeit, bemutassuk az előttük álló lehetőségeket. A rendezvény átfogó képet ad a megye iskolarendszerű képzéseiről, az intézmények oktatási palettájáról, a lehetséges továbbtanulási irányokról, gyakorlati szakképző helyekről, továbbá a munkaerő-piaci igényekről – mondta el dr. Nagy Ervin Miklós, a megyei kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának vezetője.

A kiállító iskolák jövő hét csütörtökön és pénteken a munkafolyamatok gyakorlati bemutatása, a munkaeszközök megismertetése, kipróbálása révén igyekeznek tájékoztatni a látogatókat az egyes szakmák, különös tekintettel a hiányszakmák főbb jellemzőiről, valamint az elsajátításukhoz szükséges készségekről, képességekről. A Szakmaudvarban számos élmény és érdekesség várja a fiatalokat, akik nem csupán „megleshetik” a szakmai fogásokat, hanem ki is próbálhatják a különböző szakmákhoz kapcsolódó munkafázisokat!

Lézerlövészet

A főosztályvezető hangsúlyozta: az ingyenesen látogatható jubileumi kiállítás nemcsak az általános és a továbbtanulás előtt álló középiskolások pályaválasztását segíti, hanem azokat az álláskeresőket is, akik semmiféle szakképzettséggel nem rendelkeznek, vagy szakmájuk jelenleg nem piacképes, ezért szükségük van új, keresettebb szaktudásra.

A bemutatókon a látogatók kipróbálhatják többek között az újraélesztést, a hegesztő­szimulátort, a lézerlövészetet, különböző szakmákat virtuális térben VR-szemüveg segítségével, megnézhetik a honvédség katonai járműveit, valamint megismerhetik a legórobotok készítésének módját is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában