peca

2019.11.07. 07:51

Ízlett a pontyoknak a fűszeres etetés

Háromféle finomsággal készültek a verbatanyai pontyok számára a fiatal horgászok.

Nyíregyháza. Molnár András rendszeresen megosztja élményeit olvasóinkkal. Számára az ősz a pontyhorgászat legsikeresebb időszaka.

– Ilyenkor jelentősen csökken a víz táplálékkészlete, így a pontynak a téli vermeléshez készülődve fokozódó mennyiségű tápanyagot kell elraktároznia. Ilyenkor még az öreg, elővigyázatos bajszosok is félreteszik óvatosságukat. Nem csoda, hogy ilyenkor fogják meg sokan a testesebb, nagyobb egyedeket.

Volt csípős is, édes is

– Az időjárási előrejelzést nézve októberben végre beköszöntött az indián nyár. Kihasználtuk az alkalmat, és Alexandrával célba vettük a Verbatanyát. Háromféle finomsággal készültünk a halak számára. Az első egy fűszeres etetőanyag, amit ízében azonos etetőpellettel dúsítottam, a második egy csípős-halas mikropellet volt, harmadiknak pedig egy édes alapú method mixet kevertem be – mesélte Molnár András.

– A reggeli órákban pellet­kosaras végszereléket használtunk mindketten, folyamatos dobásokkal próbáltunk minél több etetőanyagot bejuttatni a kívánt helyre a fűszeres kajából.

– A halak hamar megtaláltak minket, két ponty horogra is akadt. A későbbiekben 2,5 órás kapástalanság várt ránk, s úgy döntöttem, method­kosárra váltok és édes method mixre, mint ahogy a párom is, de ő maradni akart a pelletkosárnál. Ismét elkezdtük fogni a halakat.

Az élénkebbek voltak a nyerők

A horgászat végéig kiderült az is, hogy az élénkebb színű nagyobb csalik voltak a nyerők. Elmondhatom, hogy érdemes volt tartalmas etetőanyagokkal készülni a horgászatra.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában