...is coming

2019.11.12. 13:05

Minden téren felkészült a télre a NyírVV

Az útüzemeltetési feladatok ellátásában 110 főállású dolgozó, vállalkozók és közfoglalkoztatottak vesznek részt.

Fotó:

Hószolgálati gépszemlére hívta a sajtó munkatársait kedden reggel a NyírVV Nonprofit Kft., a Tüzér utcai telephelyen felsorakoztatott járművek egytől egyig az utakat róják majd, amint megérkezik az első hótakaró.

A téli hószolgálatot összesen 18 munkagéppel és 17 gépjárművel látják el a cég dolgozói – derült ki Keczkó János tájékoztatójából. A közterület-fenntartási iroda vezetője elmondta: az 5 nagy teljesítményű sózó-toló gép folyékony sóoldat kiszórására is alkalmasak, ezekkel takarítják a városi tömegközlekedési útvonalakat és az aszfaltutakat.

Három MTZ 82-es traktor gondoskodik majd a kerékpárutak, parkolók és bokortanyák bekötőútjainak tisztításáról, a két homokrakodónak és a grédernek a hóátfúvások megszüntetésénél és a síktalanító anyagok rakodásánál veszik nagy hasznát a szakemberek.

A belvárosi járdák, sétautak, térburkolatok hótolási feladatait kommunális kisgépekkel és toló-szóró járdatraktorokkal végzik majd, a kézi hóeltakarításhoz 13 kisteherautó áll rendelkezésre, egy szolgálati jármű pedig a leszakadó ágak, kidőlt fák eltávolítását, a veszélyhelyzetek megszüntetését, illetve a sótárolók feltöltését segíti.

Feltöltötték a raktárkészletet

– A NyírVV a téli síktalanítás során 280 km szilárd burkolatú utat, 319 km burkolatlan utat, 49 km hosszú kerékpárutat, több mint 15 ezer parkolót, a buszöblöket és a társaság kezelésében lévő járdákat takarítja.

A prioritási sorrend alapján először a főbb tömegközlekedési útvonalakat, majd a járdákat és kerékpárutakat, ezt követően az összekötő utakat, végül a szervizutakat síkosságmentesítjük. Jelenleg 800 tonna só, 150 tonna fűrészporos sókeverék és 300 tonna folyami homok áll rendelkezésünkre – taglalta Keczkó János.

A téli útüzemeltetési feladatok ellátásában 110 főállású dolgozó, vállalkozók és közfoglalkoztatottak vesznek részt, a 24 órás ügyeletnek, valamint az Országos Meteorológiai Szolgálat rendszeres előrejelzéseinek köszönhetően mintegy 30 percen belül bevethető a járműpark, illetve a „legénység”.

Fokozott figyelem, türelem

Az irodavezető szólt arról is, hogy a megváltozott útviszonyok fokozott figyelmet és türelmet követelnek a közlekedőktől. – Alapvetően az a probléma, hogy az autósok tekintélyes része nem hajlandó figyelembe venni, hogy télen az utak csúszósabbak, nehezebben járhatóak, változik a féktávolság. Sajnos, sok baleset adódik abból, hogy a közlekedők nem elég óvatosak, körültekintőek és toleránsak egymással.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában