Bízni, küzdeni, élni kell

2019.12.30. 10:50

Hitet adni a legnehezebb

A „második” születésnapjukat ünneplők kitartása, gyógyulása nagyszerű példa a sorstársak számára.

Dr. Bogdán Rajcs Sándor, az orvostanácsadó testület elnöke, Kovács Istvánné egyesületi elnök, dr. Mezey Klára, Gál Zoltánné és Nagy Katalin testületi tagok

Karácsonyi ünnepséggel egybekötött közgyűlést tartott a közelmúltban a sztómával élők érdekképviseletével, rehabilitációjával, társadalmi reintegrációjával foglalkozó Nyíregyházi ILCO Egyesület. Az elnökség ezúttal sem feledkezett meg a sztómaműtét után kerek évfordulót megélt tagok köszöntéséről: ezúttal az egyesület 28 tagja kapott „Stoma et Vita” díjat. Az elismerés üzenete: bár sztómával az élet nem könnyű, erős akarattal, gyógyulásba vetett hittel a súlyos betegségből is fel lehet épülni. Az idén 30 éves civil szervezet vezetője, Kovács Istvánné rámutatott: a betegek útja a remény, a fájdalom, a lemondás és a bizakodás érzéseivel van kikövezve. Új időszámítás kezdődik az életükben, a műtétjük napja lesz a második születésnapjuk.

Bízni, küzdeni, élni kell

– Az egyesület orvosai, sztómaterápiás nővérei, önkéntesei számára az egyik legnagyobb kihívás hitet adni az olyan betegeknek, akik már semmiben sem hisznek, tudatosítani bennük, hogy bízniuk, küzdeniük, élniük kell. A második születésnapjukat ünneplők gyógyulása, kitartása nagyszerű példa a sorstársak számára, az ILCO-karácsony pedig minden évben rávilágít az összefogás és a szeretetteljes segítségnyújtás erejére – mondta Kovács Istvánné.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában