Kelet-retro

2019.12.28. 08:00

Megszabadult áldozata holttestétől a csengeri férfi

Felidézzük, miről számolt be a Kelet-Magyarország 20 évvel ezelőtt ezen a napon.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

1999. december 28., kedd

Halálos balesetet okozott, majd eltüntette áldozatát a csengeri férfi

A vádlott – csengeri lakos, akit korábban már jogerősen elítéltek ittas járművezetésért – ez év szeptember 3-án hajnalban Porcsalmáról indult Csenger felé Opeljével, s amikor a 49-es úton elhagyta Pátyodot, egy büfékocsit vontató autót kezdett előzni. Alig ért mellé, amikor a szemből kivilágítatlanul érkező kerékpárost elgázolta.

A vádlott ezután megállt, majd a másik jármű vezetőjének kérdésére azt válaszolta: elütött egy kutyát. Egy földútnál megfordult és visszatért. A már halott áldozatát az út széli fűbe húzta, oda rejtette az összetört kerékpárt is. Ezután visszatért Porcsalmára és ott töltötte a napot. Estefelé egy ismerősével elment a másik autójáért, és a Mercedesszel visszament a baleset helyszínére. A korábban elrejtett hullát a csomagtartóba tette, a kerékpárt a hátsó ülésen helyezte el. Elhajtott Rápoltra, majd a holttestet a Szamosig vitte, a folyóba dobta és utánalökte a kerékpárját is.

Egy helybéli fogta ki a kerékpár roncsait, míg a tetemet szeptember 7-én találták meg Fehérgyarmatnál. A vádlott a sérült autóval Mátészalka felé ment, amikor egy rendőri ellenőrzés során elfogták. A bíróság nem adott helyt a védelem azon állításának, miszerint a vádlott azért tartott Mátészalkára, hogy feladja magát, ugyanis mindent megtett, hogy cselekményét eltitkolja. Az elsőfokú bíróság nem jogerősen 5 év börtönbüntetésre ítélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában