Kisvárda

2019.12.03. 10:43

Mesefalat festettek a kisvárdai kórházban

Vidám mese- és állatfigurák díszítik a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórház gyermekrehabilitációs rendelő előterének falait, hogy barátságosabbá tegyék a kis betegek számára a kórházban eltöltött időt.

Fotó: Toth Sandor

A „mesefalfestést” a Kisvárdai Rotary Club tagjai kezdeményezték és készítették. Felnőttek ragadtak ecsetet, hogy a sokszor félelmetesnek tűnő orvosi várót színekkel, kedves figurákkal töltsék meg.

Tették ezt azért, hogy mosolyt csaljanak a beteg gyerekek arcára, az olykor kellemetlen vizsgálattól félő kicsiket olyan környezet vegye körbe, ahol a figyelmet őzikék, madarak, virágok fogják meg. Egy pillanatra elmúlik a félelem, hiszen a mesefigurák barátságosságot, kedvességet, vidámságot sugároznak, és még a várható szuriról, hideg orvosi műszerekről is elterelik a gondolatokat.

A Kisvárdai Rotary Club nem először segít a kórháznak, a városnak, hiszen civil szervezetként fontosnak tartják, hogy tegyenek környezetükért. Fát ültetnek, tapintható domborművet támogatnak a gyengénlátók és vakok segítésére, műszereket vásárolnak, véradást szerveznek, defibrillátort adományoznak a városnak. A klub gyermektagozata pedig gyakran mesét olvas a kórházban fekvő gyerekeknek – olvasható a drinfo.aeek.hu oldalon.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában