Kelet-retro

2020.01.04. 07:00

Amikor a családjára robbantotta a házat egy ibrányi férfi

Felidézzük, miről számolt be a Kelet-Magyarország 60, 50, 40, 30 és 20 évvel ezelőtt ezen a napon.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

1960. január 4., hétfő

10 percenként fog járni a nyíregyházi villamos

Nyíregyháza és Sóstógyógyfürdő között 20 percenként közlekedik a villamos. A megnövekedett forgalom szükségessé tette azt, hogy a villamos 10 percenként szállítsa az utasokat. A kisvasút dolgozói ezt az igényt igyekeznek kielégíteni azzal, hogy az Erdei kitérőn kívül még két újabb kitérőt létesítenek. Az egyik kitérő építését a stadionnál már megkezdték, s rövidesen befejezik. A harmadikat az Erdei kitérőn túl, a hídnál tervezik megvalósítani.

1970. január 4., vasárnap

Új taxi Kisvárdának

Ez év első napjaitól Kisvárdán új taxi közlekedik, amelyet az 5-ös számú AKÖV helyezett ki a régi mellé. Így ezentúl egy helyett két taxi bonyolítja le a megnövekedett utasforgalmat.

1980. január 4., péntek

Kegytárgyakra fájt a foguk, a harang buktatta le őket

Hajnal kettőre járhatott az idő, amikor éktelen harangzúgásra ébredt az egyik Kraszna-menti falunk. A legtöbben ásót, kapát, vödröt kaptak kézbe, s rohantak az utcára, hiszen tűzvészre vagy árvízre gyanakodtak.

Egyik sem volt. Csupán az történt, hogy pár kapatos legény a helyi templomba lopakodott, hátha találnak ott néhány értékes kegytárgyat. Zseblámpát azonban nem vittek magukkal, s gondolták, úgyis alszik a falu, felkapcsolták a villanyt. Igen ám, de a nagy sötétségben a villanykapcsoló helyett az elektromosan működő harag gombját nyomták be. S világosság helyett lőn harangok zúgása.

1990. január 4., csütörtök

Napkor határában szépen gyűlnek a nádkévék, melyeknek a nyugati piacokon mindig jó áruk van

2000. január 4., kedd

Családjára robbantotta a házat az ibrányi férfi

Kis híján végzett magával és két gyerekével egy ibrány-nagytanyai férfi, amikor a házuk pincéjében szándékosan felrobbantott egy gázpalackot. A rendőrségtől kapott tájékoztatás szerint a férfi vasárnap délután a gyerekeivel történt veszekedést követően feltehetően öngyilkossági szándékkal házuk pincéjében egy 11,5 kilós gázpalackból a gázt kiengedte, majd meggyújtotta. A palack felrobbant, aminek következtében a ház összeomlott és teljesen megsemmisült. A lakásban tartózkodó 20 és 16 éves gyerekek könnyű sérülést szenvedtek, míg az apjukat súlyos égési sérülésekkel szállították kórházba. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság közveszélyokozás bűntettének alapos gyanúja miatt indított eljárást.

Az anyagi kár az első becslések szerint több mint négymillió forint. Még belegondolni is szörnyű, mi történik, ha a ház udvarán, a család kezelésében lévő gázpalacklerakat is felrobban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában