E-autók extrákkal felszerelve

2020.01.15. 17:32

Tiszta, csendes, egészséges: e-autókat kapott a kórház

A kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházban két új elektromos autó segíti az intézmény munkáját.

A napelemek termelte árammal is feltölthetők az új autók

Forrás: Kórház

Fotó: FELSO-SZABOLCSI KORHAZ

Ma már munkába is állt az a két elektromos autó, amely a Felső-Szabolcsi Kórházban segíti a dolgozókat. A Volkswagen Golf típusú e-autókat vér és vérkészítmények szállítására, sürgősségi szállításokra, helyben történő ügyintézésre, szakemberek utaztatására (Nyíregyháza, Debrecen) használjuk majd – mondta el lapunknak Hegyi Henrik D. főigazgató.

Extrákkal felszerelve

A magyar kormány 3 milliárd forintot biztosított arra, hogy a hazai kórházakat fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) összesen 249 elektromos járművet szerzett be, melyeket az ország 90 egészségügyi intézménye között osztottak szét.

– A nulla kilométeres járművek teljesen elektromos meghajtásúak, egy töltéssel kétszáz kilométert tudnak megtenni. Kaptunk hozzá nyári- és téligumi-szettet, és az összes mai kornak megfelelő extrával fel van szerelve – tette hozzá a főigazgató. Az e-autó használata éves szinten komoly költségmegtakarítást eredményez majd az intézménynek, hiszen a töltéshez használt elektromos áram olcsóbb, mint az üzemanyag, ráadásul a kórház területén telepített napelempark jelentős mennyiségű elektromos energiát termel, amit szintén fel lehet használni a járművek töltésére.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában