2020.02.01. 11:18
Kisgömböcök fesztiválja Kisvárdán
Az első alkalommal megrendezendő fesztivál célja a hagyományos disznótoros emlékek felelevenítése.
Fotó: Sipeki Peter
A Rétköz legfinomabb disznósajtját keresik az I. Kisvárdai Gömböc Fesztivál Disznótoros- és Pálinkamustra szervezői: az ínycsiklandó eseményt március 20-án, pénteken rendezik meg.
Egyéni ízeket keresnek
Az első alkalommal megrendezendő Kisvárdai Gömböc Fesztivál célja a hagyományos magyar disznótoros ételek és emlékek felelevenítése. A versenyre saját, házi készítésű, már elkészült disznósajttal lehet nevezni, azaz nem a helyszínen kell megfőzni. A disznósajt mellé kínálandó egyéb köretekről a versenyzők maguk dönthetnek.
Az indulóknak legalább a várhatóan háromtagú zsűri részére, valamint a versenyszervező Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza által kiadandó 20-20 darab kóstolójegyes vendégre kell készülniük. A tálaláshoz szükséges eszközöket a szervező biztosítja. A zsűri a bírálatkor értékeli az egyéni ízeket, a stílszerű tálalást.
A szervezők a főzőversenyre jelentkezőknek 10 ezer forint értékben nyersanyag-hozzájárulást (hús, fűszerek stb.) fizetnek. Jelentkezni március 5-éig lehet a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Házában a 45-405-239-es számon, vagy Lábiscsák Jánosnál (70/240-3887).
KM