Új gépjárművek

2020.02.29. 13:08

Új autók segítik a megyei kormányhivatal munkáját

Nem tudták mire vélni a járókelők szombat délelőtt, hogy miért látható olyan sok vadonatúj fehér Suzuki autó Nyíregyházán a megyeháza épülete előtt, illetve két oldalt a parkolóban.

Fotó: Sipeki Peter +36(20)958-9928

A magyarázat roppant prózai volt: a magyar kormány támogatásaként huszonnyolc személyautót kapott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal a munkájának hatékonyabb elvégzése érdekében, s az átadási ünnepséget február utolsó napján rendezték meg a kormányhivatal osztályvezetőinek és a járási hivatalok vezetőinek jelenlétében.

 

– Nagy szükség van ezekre a szép, modern és gazdaságosan működő autókra, hiszen a megyei kormányhivatal munkatársai nemcsak az irodákban ülnek, hanem nagyon sok ügyet a helyszíneken intéznek szerte a megyében. Tavaly a megyei kormányhivatal autói kétmillió kilométert mentek, ezzel a hatalmas távolsággal akár ötvenszer is meg lehetne kerülni a Földet, vagyis nagy volumenű munkát végeznek a munkatársaim – fogalmazott beszédében Román István megyei kormánymegbízott. – A kormányhivatalnál működő főosztályok – például az agrár és vidékfejlesztés, az élelmiszerlánc-biztonsági és földhivatali, a népegészségügyi, a foglalkoztatási főosztályok – dolgozói megfelelő szaktudással rendelkeznek, de a hatékony munkavégzéshez szükség van biztonságos technikai eszközökre is. Ezért nagyon örülünk annak, hogy a magyar kormány a vidékfejlesztési program részeként lehetővé tette számunkra a huszonnyolc új autó beszerzését. A kormány az elmúlt időszakban is segítette a megyei kormányhivatal munkáját. Tudtunk új járási hivatalokat építeni, a meglévő épületeket pedig felújítottuk és bővítettük.

A gépjárművek átadási ünnepségén részt vett dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár, aki bevezetésként elárulta, hogy korábban Budapesten hat évig dolgozott kormánymegbízottként, így jól ismeri a kormányhivatalok munkáját és mindennapi gondját.

– Egy-egy ilyen alkalom örömteli ünnepnap, ami majd aztán a hétköznapok munkáját segíti. Az elmúlt kilenc évben a közigazgatás folyamatos megújulásának lehettünk szemtanúi. A kormányhivatalok 2011 óta a közigazgatás fontos szervezeti egységeivé váltak, 2013-ban pedig a járási rendszer kezdte meg a munkáját. Az azt követő években számos területen is történt változás, új feladatkörökkel gazdagodtak a kormányhivatalok és a járási hivatalok. Hadd köszönjem meg a hivatalokban dolgozó munkatársak és vezetők munkáját. A vezetőket azért is kiemelném, mert tudásukkal és emberségükkel példát mutatnak, összetartják a kollektívát – mondta többek között az államtitkár. – Úgy látom, napjainkban a kormányhivatalok megbízhatóan dolgoznak, szerintem most a nyugalom évei következnek, nincs szükség újabb változtatásokra. A kormány tervei szerint lesz bérfejlesztés is a dolgozók megbecsülésének jeleként, sőt béren kívüli juttatásra is lesz lehetőség a munkaerő megtartása érdekében. Kérem a dolgozókat, hogy a kollektíva tartson össze, segítsék egymást, hogy magas színvonalon végezhessük el a kormány által ránk bízott feladatokat. Fontos a kollégák tudása és szakértelme, hogy az ügyfelek elégedettek legyenek, azonban a hatékony munkához eszközök is kellenek, s ezt a hatékony munkát segítik majd az új autók – tette hozzá dr. György István államtitkár, aki ezt követően az autók átadása jeleként Román István kormánymegbízottal tett egy próbautat az egyetlen kék színű gépjárművel.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában