pcas

2020.02.14. 08:24

Vásár a kedvencekért

A jótékonysági vásáron bajba jutott, gazdátlan, segítségre szoruló négylábúak kezelésére is gyűjtenek.

Fotó: pixabay

Újra garázsvásárt tart a PCAS Állatmentő és Környezetvédő Egyesület: február 14-én és 15-én Nyíregyházán, az Inkubátorházban (Váci Mihály u. 41.) számítanak az állatbarátok segítségére. A közel húsz éve alapított egyesület állatmentéssel, rehabilitációval, alternatív terápiákkal és prevenciós programokkal foglalkozik.

Minden segítség számít

– Minden hónapban rendezünk egy kétnapos vásárt, mellyel az állatmentési költségekre gyűjtünk – mondta el lapunknak Vidra Beáta, a PCAS Állatmentő és Környezetvédő Egyesület elnöke.

– Ilyenkor azokat a tárgyakat adjuk el, amelyeket külföldi felajánlásokból kapunk kifejezetten erre a célra: vannak közöttük lakástextilek, ágyneműk, gyermek- és felnőttruhák, játékok, kisállat-felszerelési és lakberendezési tárgyak és dekorációk is.

Az egyesületnek nagy szüksége van a segítségre, hiszen az állatmentés sok költséggel jár: például balesetet szenvedett állatok műtétei, infúziói és egyéb kezelései gyarapítják állatorvosi költségeik sorát. Vidra Beáta hozzátette: a jótékonysági garázsvásárok pontos időpontjairól az ­egyesület közösségi oldaláról tájékozódhatnak az érdeklődők.

A PCAS tagjai kilenc gyepmesteri telepről mentenek, munkájuk során 2000–2018 között több mint ötezer állatot mentettek meg. Átlagosan egyszerre 120-170 négylábúról gondoskodnak, amelyeket megpróbálnak meggyógyíttatni és gazdához juttatni, ez idő alatt pedig akár havi 4 ezer kilométert is vezetnek a bajba jutott állatokért.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában