koronavírus újfehértón

2020.03.25. 13:03

Egy újfehértói férfi is megfertőződött

Pozitív lett a koronavírustesztje a huszonéves fiatalembernek, aki jelenleg karanténban van.

Fotó: shutterstock

„A vírus terjedése felgyorsult és sajnos, elérte a városunkat is. Hivatalos értesítést kaptam egy pozitív teszteredményről. Az érintett jól van, és minden rá, valamint a családjára vonatkozó előírást betart, karanténban vannak” – írta a közösségi oldalon Hosszú József, Újfehértó polgármestere, aki a hírt érdeklődésünkre megerősítette. Úgy tudjuk, a huszonéves fiatalember külföldről tért haza és tünetmentes.

– Nyomatékosan felszólítok minden külföldről hazatérőt, hogy vesse alá magát és családtagjait a 14 napos önkéntes karanténnak, és ezt jelezze felém. Többször is elmaradt ez a jelzés, de a legtöbb esetről tudomást szereztünk – fűzte hozzá Hosszú József.

Folyamatosan fertőtlenítjük a közterületeket, a buszmegállókat, a boltok, a gyógyszertárak és a posta környezetét.

A városban működő multiknál forgalomirányítás működik, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy visszaszorítjuk a családi bevásárlásokat, ezt a lakosok nagy többsége tudomásul vette. Éjjel-nappal elérhető az időseket segítő jelzővonalunk.

Az önkéntesek varrják a maszkokat, melyeket első körben a vírus elleni védekezésben dolgozóknak osztunk ki, majd igény és kapacitás függvényében a lakosoknak is jut belőle.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában