Nyíregyháza

2020.03.11. 17:54

Félmilliót báloztak össze a Rejtett Kincsek segítésére

A Kormányhivatal segítsége jól jött a nyíregyházi egyesületnek.

Fotó:

Ötszázezer forint gyűlt össze a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kormányhivatal legutóbbi bálján, ezt az összeget a nyíregyházi Rejtett Kincsek Down Egyesület kapta meg. A szerdai hivatalos átadón Román István megyei kormánymegbízott elmondta, a hivatal egyik küldetésének tartja mások segítését.

– Minden évben megrendezzük a Kormányhivatal bálját, amelynek a bevételét olyan szervezeteknek ajánljuk fel, amelyek megérdemlik a segítséget – mondta Román István és hozzátette: az idén a Rejtett Kincsek Down Egyesületre esett a választás. – A hivatalunk egyik célkitűzése, hogy a napi munkánk mellett időről időre olyan akciókat szervezzünk, amelyekkel segíthetünk az arra érdemeseknek.

Mozgásfejlesztő eszközök

– Természetesen nagyon örültünk a felajánlásnak – mondta az átadón Kisari Károly, a Rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke. – Kellemes meglepetés volt, hogy ebben az évben mi lettünk a ­kiválasztottak. A kezdetektől, azaz 2011-től szoros kapcsolatban vagyunk a Kormányhivatallal, miután a Pedagógiai Szakszolgálat egyik intézményeként működve a Kormányhivatal látja el a szakmai felügyeletünket.

– Az egyesületünk számára ez a mostani is egy hatalmas segítség. A kollégákkal folyamatosan vezetünk kívánságlistát arról, hogy milyen eszközöket kellene beszereznünk ahhoz, hogy a munkánkat még jobban, hatékonyabban tudjuk végezni. Ezzel a félmilió forintos felajánlással a kívánságlistáról jókora darabot sikerült kihasítani. Elsősorban olyan eszközöket tudtunk beszerezni, amelyeket a mozgásfejlesztésben tudunk felhasználni a gyerekek fejlesztése során.

A Rejtett Kincsek Down Egyesület Csodavárában Nyíregyházán jelenleg 58 olyan gyerekkel foglalkoznak, akik a Pedagógiai Szakszolgálat javaslatára kerültek az intézménybe.

JG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában