Nagy ötlet!

2020.03.28. 11:30

Fertőtlenítés kívül és belül: moss kezet pálinkával!

Gyorsan eltűntek a polcokról a fertőtlenítő szerek, szokatlan forrásból érkezett a pótlás.

Folyamatos a gyártás a panyolai üzemben

Forrás: Panyolai Szilvórium Zrt.

Rendkívüli helyzetben egy rendhagyó ötlet és termék – avagy hogyan lesz az ízes gyümölcsből fertőtlenítő? Választ Panyolán kapunk: a koronavírus-járvány okozta helyzetre tekintettel a Panyolai Szilvórium Zrt. magas fokú (70% V/V), fertőtlenítésre alkalmas vegyes gyümölcspárlatot és -pálinkát hozott forgalomba.

– A termékeket a mértékletes fogyasztáson túl alternatív felhasználásra javasoljuk: kéz-, illetve az otthon használatos tárgyak, felületek fertőtlenítésére, mivel magas alkoholfoka révén ez utóbbira is alkalmas – hívja fel a figyelmet és foglalja össze a veszélyhelyzetben fogant termék lényegét Lakatos Gergely, a társaság vezérigazgatója.

Lemondva a profitról

Az ilyen kezdeményezésre szokták mondani: több legyet üt egy csapásra. A társaság ennek a terméknek a gyártásával gyorsan reagált a járványügyi helyzetre, és segítséget nyújt azoknak, akik nem tudták beszerezni a hiánycikknek számító kézfertőtlenítőt. A cégek, irodák ugyanúgy alkalmazhatják, ha nincs elegendő, megfelelő töménységű és fertőtlenítő hatású alkohol a birtokukban. S nem mellesleg a termelés a panyolai üzem dolgozóinak munkát ad, erősíti a saját munkavállalók és családjainak egzisztenciális biztonságát, ami nem elhanyagolandó szempont a jelenlegi, kihívásokat hozó gazdasági helyzetben.

Az is rendhagyó, hogy a termék előállítási áron, profit nélkül kerül forgalomba. Valóban rendkívüli időket élünk. A pálinkafőzés hagyománya Panyolán az 1700-as évekre nyúlik vissza, és amikor 2002-ben megalakult Panyolai Szilvórium, senki nem gondolta volna, hogy 2020-ban ilyen termékkel rukkolnak majd elő. Az érdeklődőket már régóta fogadják üzemlátogatással egybekötött kóstolóra – most azt is megtanulhatják, hogyan lehet úgy elvégezni az alapos takarítást, tisztítást, hogy jó kedvünk is legyen hozzá…

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában