Szavazásértékelés

2020.03.09. 10:18

Mennyire mozgatja meg a szabolcsiakat a gigamega lottófőnyeremény?

Gyűlik, halmozódik az ötöslottó nyereménye hétről hétre, senki nem akarja elvinni azt a főnyereményt – most hétvégén sem volt ötös találat a lottón, ami azt jelenti, hogy következő szombaton 5,95 milliárd forint lesz a várható nyeremény. De vajon mennyire mozgatja meg a szabolcsiakat a lottóláz?

Megkérdeztük olvasóinkat, vettek-e szelvényt a giga-nyeremény reményében: kiderült, hogy elsősorban azok hajtanak a nagy pénzre, akik amúgy is lottózni szoktak.

Máskor is lottózom, most se hagyom ki, főként, ha ekkora a nyeremény! – válaszolta olvasóink 35 százaléka, igaz, kevéssel maradtak le mögöttük az örök pesszimisták, a megkérdezettek 32 százaléka mondta azt, hogy nagyobb az esélye annak, hogy sétálgat az utcán, és puff, a fejére pottyan egy meteorit a világűrből, mintsem hogy ötöse legyen a lottón.

Matematikailag persze igazuk is lehet a pesszimistáknak – voltaképp 0,00000228% százalék az esély rá, hogy ötösünk legyen a lottón – azaz 43 949 268 szelvényt kéne vásárolnunk egy biztos lottó ötösért, de hát ezért hívják szerencsejátéknak! Az örök optimisták szerint ez is sokkal több, mint a 0 százaléknyi esély – azaz, ha nem veszel szelvényt egyáltalán, a legoptimistábbak szerint pedig 50-50 százalék az esély a nyereményre: mer vagy nyersz, vagy nem.

Talán erre gondoltak azok is, akik nem tudtak ellenállni a nagy nyereménynek, és bár nem szoktak egyébként lottózni, most mégis vettek szelvényt – olvasóink 32 százaléka nyilatkozta azt, hogy „Nem szoktam lottózni, de most vettem egy szelvényt! Nagy terveim vannak azzal a pénzzel!”

A megkérdezettek 19 százaléka elpálinkázta a pénzét, így már nem maradt money szelvényre.

„Hopsz, pálinkára költöttem a pénzem, de ha eleget iszom, elhiszem magamról pénz nélkül is, hogy milliomos vagyok!” – válaszolták.

Ejnye!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában