Sajtótájékoztató

2020.03.02. 12:15

Újabb program a környezet védelméért

A múlt heti városi közgyűlésen megszavazták a képviselők, hogy benyújtanak egy közel 210 millió forintos pályázatot, melynek célja a levegőminőség javítása, a légszennyezettség csökkentése, a mérőeszközök fejlesztése, az informatikai háttér kialakítása.

Tormássi Géza önkormányzati képviselő a hétfői sajtótájékoztatón közölte, hogy a városvezetés eddig is sokat tett a környezetvédelemért (kerékpárutak, elkerülő utak, körforgalmak épültek, sűrített földgáz hajtású buszok járják az utakat, fásítanak). A pályázat eredményét fél év múlva hirdetik ki. Dr. Ulrich Attila alpolgármester azt részletezte, hogy a dinamikusan fejlődő Jósa András Múzeumnak régóta szüksége van egy raktárépületre, amit a Fokos utcai, használaton kívüli ingatlanon alakítanak ki. Ahhoz, hogy a jövőben is nagy attrakciókat, tárlatokat hozzanak Nyíregyházára, nagyobb kiállítási terep kell, ehhez pedig felszabadítják a földszinti raktárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában