Pátyod

2020.04.28. 15:49

Görögkatolikus lesz jövőre a pátyodi iskola

Családias oktatási intézmény hírében áll a Dr. Antall József Általános Iskola és Óvoda.

Fotó: Kákos Dávid

A mintegy 700 lelkes, Csengertől 6 kilométerre lévő Pátyodon máskor jóval nagyobb a nyüzsgés. Lelassult az élet, de már javában tervezik a jövőt. Új szelek fújdogálnak a most üresen álló iskolában, amelyet a következő tanévtől átvesz a görögkatolikus egyház.

– Közel 80 tanulónk van, Csengerből, Csengerújfaluból, Porcsalmáról és Ököritófülpösről is járnak hozzánk diákok – említette Kazamér Tiborné intézményvezető. – Nálunk mindenki ismer mindenkit, nyitott kapukkal várjuk a tanárokat és a gyerekeket, ha ezt ismét megtehetjük. A 2020/21-es tanévben a görögkatolikus egyház lesz a fenntartónk.

A környéken ilyenre nincs példa, legközelebb Mátészalkán és Fehérgyarmaton beszélhetünk hasonlóról. Új szellemiség költözik be, ami az előnyünkre válik. Most a digitális oktatás jól működik, akinél ez nem megoldott, ott papíralapon jut el az aktuális tananyag az érintettekhez.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában