képriport

2020.04.27. 17:30

Ők sem maradhatnak otthon – folynak a tavaszi munkák a földeken (fotók)

A napokban kivirágzott a repce, sárgába borult tájak jelzik, most már tényleg itt a tavasz.

Fotó: Máté János

A jelenlegi furcsa helyzetben is el kell végezni a tavaszi munkákat a földeken. Folyik a vetés, a táblák előkészítése, permeteznek, egyszóval dolgoznak a helyi gazdák.

A legfontosabb ágazat feladata kenyeret juttatni mindenki asztalára ebben a helyzetben is – dolgozó munkagép Nagycserkesz közelében | Fotó: Máté János

Bár a szeszélyes áprilisi időjárás az elmúlt hetek hirtelen lehűléseivel és a nagyon kevés csapadékkal nem kedvez a mezőgazdaságnak, április végére mindenütt szépen művelt táblákkal, a szorgos munka nyomaival találkozhatunk a szabolcsi tájon.

Manapság egyre fontosabb az öntözés | Fotó: Máté János

Környékünk legszebb tavaszi látványa a virágzó repce. Értékes ipari növényünket nagy területeken termesztik megyénkben is.

A sárga repce hátterében a Kopasz-hegy | Fotó: Máté János

Ha valaki kimegy a napokban a határba, akár egészségügyi sétára, eltölteni pár kellemes órát, meggyőződhet róla, bár minden lelassult kicsit, a világ azért nem állt meg, a természet és vele együtt a mezőgazdaság nem mehet szabadságra...

Köszönjük meg gondolatban a gazdák munkáját is!

SZON

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában