jegyzet

2020.04.05. 21:43

Pörkölt, szilva, sör

Mán László

A sportétlapon a vírusos hírek mellett ismét több helyen tálalták azt, hogy az élsportolók egyénre szabott étrendet követnek. Jó pár esztendeje szóba került a téma egy megyei fociban évtizedek óta serénykedő, amolyan régi vágású intézővel anekdotázva. Most technikai vezető vagy kit manager a titulus, egykoron intéző volt, vagy leginkább mindenes. Szóval a mindenesünk elárulta, hogy náluk is egyénre szabott az étrend.

– Tudod, zsurnalisztám – kezdte a sporttárs –, a meccsek után Pityu, a kapusunk mindig egy fél szilvát ivott meg a pörkölt előtt, és nem evett hozzá uborkát, kaja után pedig ismét a pálinkához nyúlt. Béci, a balbekkünk viszont kenyérrel ette a pörköltet, nem krumplival, és fröccsöt ivott. Sanyi, a gólvágó keverttel indított, a pörihez ecetes almapaprikát kért és sörözött. Szóval nem volt egyszerű levezényelnem a vacsit, de mindig megoldottunk. Szerencsére akkor még nem volt zérós üdítő, bár aligha fogyott volna...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában