Felújítások

2020.04.27. 14:00

Új burkolatot is kap Nyírtelek főútja

Megérett az idő arra, hogy elvégezzék a szükséges felújításokat.

Nagy az átmenő forgalom, szükség van a felújításra

Fotó: Dodó Ferenc

Aki mostanában autózik a 38-as főúton Nyírteleken, nap közben egy kicsit hosszabb menetidővel számolhat, ugyanis jelentős útfelújítások történnek a napokban a városban. A nagy számok törvénye alapján, ha valamit gyakran használnak, az idővel menthetetlenül elkophat. Nincs ez másként az utakkal sem, hiszen a nyírteleki Tokaji út hatalmas átmenő forgalmat visel el minden egyes nap. Éppen ezért meg­érett az idő arra, hogy a közútkezelő elvégezze a szükséges útfelújításokat.

Korábban a távolsági autóbuszok a Tokaji úton gyakorlatilag az úttesten álltak meg a megállókban – a Szent István úttól a vasúti átjáróig tartó felújításnak köszönhetően azonban ennek is vége lesz.

Néhány perces várakozás

Dr. Jármy Judittól, Nyírtelek jegyzőjétől megtudtuk, a településen több buszöblöt is kialakítottak, hogy a közlekedés zavartalanabb legyen. Ezenfelül a Szent István út és a Tokaji út kereszteződésében egy forgalomlassítót is kialakítanak majd. Jelenleg a Tokaji út majdnem teljes hosszában lemarták az útburkolat kopórétegét, ezért ideiglenesen forgalomirányítók bevonásával végzik a munkát, ami miatt néhány perces várakozásra lehet számítani mindkét irányban. Ugyanez lesz a helyzet akkor is, amikor az új útburkolatot fogják lerakni, azt követően ismét zavartalanná válik a közlekedés Nyírtelek legforgalmasabb útján.

JG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában