Május végén kinyitnának

2020.05.11. 07:00

A strandok pünkösdre tervezik a nyitást

A járványhelyzet bevezetésével a fürdők is bezárták a kapuikat, és bár egy friss rendelet szerint május 4-étől ismét fogadhatnának vendégeket, a biztonságos feltételek megteremtése érdekében még néhány részletet pontosítani kell. Megyénk több fürdőjében is úgy készülnek, hogy május utolsó hétvégéjén nyitnak ki ismét.

Nyithat a Parkfürdő is

Forrás: illusztráció / AQUARIUSSPA.HU

Mint arról korábban hírt adtunk, a veszélyhelyzetben március 17-étől minden fürdő átmenetileg felfüggesztette a működését, vendégeket nem fogadhattak. A járványügyi helyzet mérséklődésével a kormány a kijárási korlátozásokat enyhítette, és engedélyezte, hogy a strandok, szabadtéri fürdők május 4-étől újra megnyissák kapuikat a vendégek előtt.

Szabályozásra várnak

A rendelet hatályba lépése óta folyamatosan érdeklődnek a vendégek arról, mikor nyitnak a fürdők.

– A rendelet mindenképpen örömhír a vendégeknek és a fürdőüzemeltetőknek, de a részletszabályok még pontosításra szorulnak, ezzel kapcsolatosan a Magyar Fürdőszövetség egyeztetést kezdeményezett az Emberi Erőforrások Minisztériumával – olvasható a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. tájékoztatójában. Ebből kiderül: a Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai ajánlásokkal segítette az üzemeltetők munkáját a fürdők újbóli megnyitásával kapcsolatban: ezek a vendégfogadás biztonságát növelik.

Ennek ellenére még valamennyi üzemeltetőnek meg kell várnia a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) erre vonatkozó szabályozását, mely várhatóan ezen a héten jelenik meg. Az abban leírtak alapján lehet majd végleges cselekvési ütemtervet készíteni és meghatározni a nyíregyházi fürdők megnyitásának sorrendjét, időpontját.

– A jelenlegi szabályozás alapján Nyíregyházán a Tófürdő és Parkfürdő részleges megnyitására látszik lehetőség. Az NNK szabályozását követően lesz lehetőségünk úgy felkészíteni fürdőinket, hogy valamennyi vendégünk a lehető legnagyobb biztonsággal vegye igénybe szolgáltatásainkat – emelte ki ­közleményében a zrt. vezetése. – A fürdőknek a biztonsági felkészüléssel párhuzamosan technikai felkészülésre is szükségük van, ez két-három hetet vehet igénybe. Bízunk abban, hogy a pünkösdi hétvégén már újból köszönthetjük vendégeinket.

A fedett fürdők – Júlia Fürdő, Fürdőház, Aquarius Élményfürdő – újbóli megnyitásával kapcsolatban még nem tudnak információt adni – olvasható a közleményben.

Kihasználták az üzemszünetet

Akárcsak Nyíregyházán, Nyírbátorban és Vásárosnaményban is várják a nyitás napját. A munkatársak az üzemszünet idején nagyon sok olyan feladatot végeztek el, amelyek a felkészülést segítik.

A tervek szerint a nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdő május 30-án, szombaton nyithat, a vásárosnaményi Szilva Termál- és Wellnessfürdő az előkészületeket követően pünkösdtől fogadná a vendégeket. Egyelőre csak a szabadtéri medencékben lehet majd úszni, csobbanni.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában