maszkokat készítenek

2020.05.05. 10:05

Mosható arcmaszk a nyíregyházi szépkorúaknak

Összefogtak a varrodai kapacitással rendelkező cégek és vállalkozások a megyeszékhelyen.

Fotó: Sipeki Peter +36(20)958-9928

– Kötelező eltakarni az arcot maszkkal, kendővel vagy sállal a boltokban és a tömegközlekedési eszközökön a koronavírus-járványhelyzet miatt. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere felkérte a város varrodai kapacitással rendelkező vállalkozóit, hogy készítsenek többször használható, mosható, vasalható maszkokat.

A következő napokban több mint 21 ezer 65 év feletti, nyíregyházi állandó lakóhellyel rendelkező szépkorú kap kézhez ajándék arcmaszkot – hangzott el a keddi, városházi sajtótájékoztatón.

Segítőkész cégek

– Nagyon pozitív és nemes vállalás az érintettek részéről, hogy az ügy mellé álltak. Büszkeség egy olyan városban élni, ahol ilyen segítőkész cégek vannak – jegyezte meg dr. Kovács Ferenc.

A Bodó Collection Kft. nyíregyházi családi vállalkozás, amely főleg alsóruházat gyárt.

– A kapacitásunk lehetővé tette, hogy eleget tegyünk a kérésnek, és emellett a saját gyártásunkra is tudtunk figyelni – közölte Bodó Ferencné ügyvezető.

Böszörményi Attila, az Eissmann Automotive Kft. ügyvezető igazgatója megjegyezte, hogy eleinte a dolgozóiknak és a családtagjaiknak készítettek maszkot, és most már közel 20 ezernél járnak.

 

– Ezúttal 9 ezer mosható maszkot ajánlottunk fel. Lassan újraindul a tényleges termelés az üzemünkben. Dobi József, az Hübner-H Kft. gazdasági igazgatója hozzáfűzte, ők teljes kapacitással dolgoznak, nem kellett senkit sem elbocsátaniuk.

– Nyolc varrógépen három műszakban naponta ezer maszk készül nálunk. Ha van rá igény, ez a kapacitás hosszútávon fenntartható.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában