zöld város

2020.06.18. 13:34

Átadták az első zöldhulladék-gyűjtő pontot Nyíregyházán

Nagyon odafigyelnek a környezetükre a nyíregyháziak, és a városlakók öntevékeny városszépítő tevékenységéhez az önkormányzat is segítséget nyújt – árulta el lapunknak Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere csütörtökön az első nyíregyházi zöldhulladék-gyűjtő pont átadásán.

Fotó: Pusztai Sándor

Az alpolgármester hangsúlyozta, az elmúlt évek folyamatos építő munkájának egyik fontos állomása a gyűjtőpontok kialakítása.

Városszépítő intézkedések

‒ Nyíregyháza szépítése érdekében remekül működik a balkonföldakciónk, hiszen a város több mint száz pontján helyeztünk ki balkonföldet, emellett gondoskodunk a szükséges alapanyagról a fa- és cserjeültetéshez, sőt a lakosság járda-helyreállításhoz és építéshez is ingyenesen igényelheti a járdalapokat, sódert és egyéb alapanyagokat – részletezte a városszépítő intézkedéseket Jászai Menyhért.

Az alpolgármester elmondása szerint a Jósavárosban elhelyezett hat zöldhulladék-gyűjtő pont csupán a kezdet, a későbbiekben a város többi részén is kiépítik a gyűjtőpontokat.

Rendhagyó gyűjtés

‒ Nagyon sokan jelezték nekünk, hogy szeretnék szebbé tenni, gondozni a környezetüket, de az ekkor keletkező zöldhulladék elhelyezésére nincs lehetőség – árulta el Petró Árpád, a NyírVV Nonprofit Kft. ügyvezetője, majd hozzátette: a lakótelepeken élők munkáját segítik a gyűjtőpontok kialakításával.

További részletek a Kelet-Magyarország pénteki számában.

MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában