Teve Század

2020.06.15. 19:35

Ritka vendég Nyíregyháza egén (videóval)

Újabb katonai repülőgép tűnt fel a nyíregyházi légtérben, a Teve Század gépét később Nyírbátorban is lencsevégre kapták.

Forrás: levadaszva.hu

Ritkán, vagy talán még soha nem látott repülőgépek bukkannak fel térségünkben mostanában. Múlt héten egy vadászgép húzott át a repülőtér majd a város fölött, hétfőn pedig ismét egy katonai repülőgépet láthattunk Nyíregyháza légterében. Szabolcs-Szatmár-Beregben számos településen feltűnt a repülőgép – írja a levadaszva.hu.

A Zrínyi 2026 haderő-fejlesztési program keretében egy Dassault Falcon 7X – döntően üzleti repülőgépként ismert – géptípus csatlakozott a kecskeméti Teve Század kötelékéhez.

A gyári adatok szerint a típus berendezéstől függően 12-16 utast szállíthat, hatótávolsága 11,000 kilométer, ennél fogva alkalmas akár transzatlanti utak megtételére is Budapestről. A maximális szolgálati magassága 15,500 méter, maximális sebessége pedig 0,9 Mach, amit három, egyenként 28,5 kilonewton tolóerejű, Pratt & Whitney Canada PW307A hajtómű tesz lehetővé. A Falcon 7X más országok haderőiben kifejezetten kedvelt típusnak mondható, szolgálatban áll többek között Ecuadorban, Franciaországban és Monacóban.

VIP szállítási feladatok mellett alkalmas különböző felderítési vagy elektronikai hadviselési célú eszközök, szenzorok hordozására is.

Forrás: AIRportal.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában