párthírek

2020.07.06. 14:31

Elszakadt a cérna a ruhaipari dolgozóknál Vásárosnaményban

Dubajban landolt a pénz?

Dubaiban landolt a vásárosnaményi munkahelyekre szánt pénz? – tette fel a kérdést a hétfői, dr. Gyüre Csabával közös sajtótájékoztatóján Adorján Béla, a megyei közgyűlés jobbikos képviselője, majd a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete Vásárosnamény legnagyobb foglalkoztatójának, az A.R.J. ruhagyár vezetőségének címzett levele alapján ismertette: mintegy félezer munkavállalóját küldte fizetés nélküli szabadságra a cég márciusban.

– A béreket csak részben fizették ki, május 20-a után pedig jövedelem nélkül maradtak az emberek. A cégvezetés felajánlotta, hogy ha a dolgozók lemondanak az elmaradt bérükről, akkor újra indulhat a termelés.

Ez elfogadhatatlan, hiszen a korábban jelentős állami támogatáshoz jutott cég nem rabszolgákat tart, hanem munkavállalókat alkalmaz, akik megdolgoztak a pénzükért!

Miközben dolgozók százai képtelenek gondoskodni a családjukról, a milliárdos tulajdonosi kör Dubaiban éli világát. A Jobbik számonkérést és felelősségvállalást sürget, és jelen lesz a dolgozók július 13-ai vásárosnaményi demonstrációján – jelentette ki Adorján Béla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában