Viharkár

2020.07.20. 12:30

Felszámolták az eső okozta viharkárokat

A júniusi időjárás nem kímélte Magyarországot, a gyakori esőzések és viharok komoly károkat okoztak a megyénkben is.

A Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatósághoz (Fetivízig) számos bejelentés érkezett a viharkárok kapcsán. Egy lakossági jelzés alapján vonultak ki Érpatakra is, hogy a Debreceni úton felmérjék a károkat, és megoldást találjanak a problémára. A Debreceni út egyik szakaszán, a lakóházak mögött folyik az Érpatak, amelynek vízszintje hirtelen megemelkedett. Az esőzések miatt a part egyik oldala omlásnak indult, és egy fát is kettéhasított a vihar. A helyzetet az ott élő lakók veszélyesnek titulálták, így az egyik család jelezte a problémát, amelyre a Fetivízig munkatársai szinte azonnal reagáltak – olvasható a nyiregyhaza.hu-n. Kotrógéppel kiemelték a vízből a levágott növényzetet, így a víz tisztábbá vált, a vízszint pedig gyorsan apadni kezdett.

A vízfolyás útjában lévő, a partról beesett faágakat is eltakarították, így pár nap alatt megtisztult és fellélegezhetett az Érpatak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában