elrohadni a kert végébe

2020.07.31. 07:25

Nincs több elhagyott autó

Az elmúlt három hónapban 16 gépkocsit szállítottak el a közterület-felügyelők.

Forrás: Illusztráció/shutterstock

Tavasszal megkezdte a „nagytakarítást” Nyíregyházán a közterület-felügyelet. Városszerte a rendszám és közterületbérleti szerződés nélküli járműveket szállították el.

Bodrogi László, a nyíregyházi közterület-felügyelet vezetője lapunknak elmondta, a hatósági jelzés nélküli, közterületen „felejtett” autókat hulladéknak tekintik.

Tíz nap áll rendelkezésre

– A felügyelő értesítést hagy a szélvédőn, melyben tájékoztatja a gépkocsi üzembentartóját, hogy szállítsa el a járművet, helyezze forgalomba vagy kössön rá közterületbérleti szerződést. Az ügyintézésre tíz nap áll rendelkezésére, amennyiben ezt nem teszi meg, elszállítják a gépkocsit. Maximum hat hónapig tároljuk az autókat, addig az üzembentartó kiválthatja járművét, de az elszállítási és a tárolási költséget is ki kell fizetnie, ami tekintélyes összeg – árulta el Bodrogi László.

– A rendszám nélküli autókat nem szabad közterületen hagyni, hiszen ha nem tesz eleged a felszólításnak az üzembentartó, eljárást kezdeményezünk ellene. Magánszemély esetén maximum 200 ezer forint a kiróható bírság összege, cégek esetén pedig kétmillió forint – tudtuk meg a közterület-felügyelet vezetőjétől.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában