Mentor Alapítvány

2020.08.18. 16:37

Légi cukorszórás a táborban

Rendszeresen szervez nyári tábort a fogyatékkal élő fiatalok számára a Mentor Alapítvány.

Fotó: Vincze András

Sok civil szervezet dolgozik azért, hogy a sérült, fogyatékos, vagyis a másképpen élő fiatalok minél teljesebb életet élhessenek, s ebbe a körbe a tanulási lehetőségek, a munkahelyek kialakítása mellett beletartozik az önfeledt nyaraltatás is. A nyíregyházi Mentor Alapítvány az idén a Zempléni-hegységben, pontosabban Hercegkúton rendezte meg immár hagyományosnak nevezhető táborát.

– A táborszervezést természetesen megelőzte egy komoly járványügyi feltérképezés, és nagy örömünkre a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya engedélyezte az alvós tábor megrendezését Hercegkúton, ahol minden a szabályoknak megfelelően zajlott – tájékoztatta szerkesztőségünket Ágoston László, az alapítvány alapítója. A civil szervezet a megalakulása óta szervez nyaralást a sérült fiataloknak, akik között egyaránt vannak autista, valamint hallás-, látás- és mozgássérült fiatalok, illetve sajátos nevelést igénylő diákok.

Emlékezetes napok a hegyekben

A felejthetetlen élményeket a fiatalok elevenítették fel lapunknak.

– Július végén, illetve augusztus elején egy egész hetet tölthettünk el a táborban. Voltunk többek között Sárospatakon a Rákóczi-várban, a református kollégium nagykönyvtárában és az iskolakertben, ahol megnéztük az értékes könyveket és a hírességek szobrait. Ebéd után a Bodrog szelíd hullámain kellemes sétahajózáson vettünk részt – mesélte Fazekas Marina, Béres Csilla és Ur Fruzsina.

– Másnap Füzérre utaztunk, ahol a várat tekintettük meg. Fárasztó volt a várhegy megmászása, de minden fáradtságot megért a magasból látott panoráma. Ellátogattunk Sátoraljaújhelyre a börtönmúzeumba, Pálházáról kisvonattal utaztunk Rostallóra. A tábor tulajdonosa, Hoffmann Imre légi cukorszórással örvendeztetett meg bennünket.

A közösen eltöltött idő megerősítette azt a gondolatot, hogy mindenki fontos. Az alapítvány nevében köszönöm a pedagógusok önzetlen munkáját.

– Köszönjük Hergár Eszternek, a Magyar Nemzeti Bank Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Igazgatósága igazgatójának, hogy a táborunk fővédnöke és támogatója volt – összegezte Kelenföldi Brigitta, a Mentor Alapítvány kuratóriumának elnöke.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában