Nyíregyháza

2020.08.20. 20:57

Ma is erőt merítünk szellemiségéből

Államalapító Szent István király hagyatéka: a hit, a kitartás és az összefogás.

Fotó: Sipeki Peter +36(20)958-9928

A megszokottól eltérő, mégis különleges ünnepi helyszínen, a Rózsakert Szabadtéri Színpadon tartották az augusztus 20-ai ünnepséget Nyíregyházán, ahol Szent István munkássága előtt tisztelgett a résztvevő közösség. Átadták az idei életműdíjakat, valamint a Nyíregyháza Város Díszpolgára címet.

Hazánk az ő művén nyugszik

Dr. Kovács Ferenc, a megyeszékhely polgármestere ünnepi beszédében azt hangsúlyozta, hogy ezekben a napokban is erőt meríthetünk és példát vehetünk nagy elődeinktől.

Most, amikor egy soha nem látott járvánnyal kell megküzdenie a világ országainak, amikor az jelenti a kihívást, hogy megóvjuk az egészségünket, hogy működhessenek az iskolák és az intézmények, és a nehézségek mellett is tartsa meg stabilitását a gazdaság, Magyarország és a magyarság erőt meríthet István király szellemiségéből

– emelte ki dr. Kovács Ferenc. Hozzátette: a hit, a kitartás és az összefogás ereje Szent István hagyatéka.

– „Örök érvényű és örök értékű” történelmi teljesítményre ma is nagy szükségünk van, hiszen korunk parancsát nekünk itt és most kell követnünk. Így teremthetünk szilárd alapot a következő ezer esztendőnek.

Örömmel tölt el, hogy példaértékű a nyíregyháziak fegyelmezettsége, megfontoltsága a járvány idején. Nagy öröm, hogy városunk a rendkívüli helyzetben is stabil gazdaságilag, és a fejlesztéseink nem álltak meg

– mondta a polgármester, majd többek között a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztését, a sportinfrastruktúra bővítését, a közösségi közlekedés modernizálását említette az egyéb szociális támogatások mellett.

Magyarország ma is Szent István államalapító művén nyugszik, és mi vagyunk azok, akik a jelenben bizonyíthatunk

– zárta gondolatait. Ezután az elismerések átadása következett.

Az Inczédy György-életműdíjat, magas színvonalú tevékenységükért az idén öten ­vehették át. A díszpolgári címet Kujbusné dr. Mecsei Évának, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltár igazgatójának adományozta a város.

Elismerések, díjak

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése Nyíregyháza Város Díszpolgára kitüntetést adományozta Kujbusné dr. Mecsei Évának, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltár igazgatójának.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése a magas színvonalú tevékenység elismeréseként és megbecsülése jeléül Inczédy György-életműdíjat adományozott Balogh Géza festő- és szobrászművésznek, Chrenkó Mihályné kézműves helyi termelőnek, Demarcsek György néptáncpedagógusnak, a Nyírség Táncegyüttes alapítójának és vezetőjének, dr. Egri Imre főiskolai tanárnak, dr. Szilágyi Attila kardiológus főorvosnak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában