gasztro

2020.08.09. 09:47

Otthon és a tévében is főz

A fiatal édesanya blogot ír, és egy gasztrorealityben is részt vesz.

Forrás: Balázsné Somogyi Nikoletta

– Amikor a kislányom, Kamilla annyi idős lett, hogy már kevés volt neki az anyatej, az interneten próbáltam utánanézni, mit és mikor adhatok neki, de nem találtam kedvemre való oldalakat. Az ismerőseim, barátaim is gyakran kértek ez ügyben segítséget, ezért elkezdtem blogot írni a hozzátáplálásról. Úgy voltam vele, hogy ha nem is lesz sok követőm, a felület arra mindenképpen jó lesz, hogy később majd vissza tudom nézni, mikor mit evett, és mivel egyre többen olvasták a bejegyzéseket, akkor is folytattam, amikor kinőtt ebből a korszakból – mesélte lapunknak a nyíregyházi Balázsné Somogyi Nikoletta, akit a nézők esténként az egyik kereskedelmi csatorna főzőműsorában láthatnak. Niki a KamiFoodie blogon olyan recepteket tesz közzé, amelyeket bármelyik háziasszony elkészíthet, de otthon a hagyományos ételek mellett a mediterrán, a japán és a thai konyha finomságai is a család asztalára kerülnek.

Különleges ízek

– Mi a férjemmel ezeket az ízeket szeretjük, de egyetlen nemzet ételeitől sem zárkózunk el. Nagy a baráti társaságunk, korábban gyakran rendeztünk olyan estéket, amikor csukott szemmel ráböktünk a térképre, és az adott ország két ételét készítettük el – így főztünk hawaii, marokkói vagy éppen mexikói különlegességeket is. Egyszer szusiestre hívtuk meg a barátainkat: emlékszem, hat órán át tekergettem a szusikat, majd alig 15 perc alatt az összes elfogyott – mondta Niki, akit korán beszippantott a konyha világa.

A szülei sokat dolgoztak, ő vigyázott a két kisebb testvérére, és amikor megunta a pizzát s melegszendvicset, elhatározta, hogy főzni fog. Az édesanyja telefonon mondta el neki, hogyan készítse el a borsólevest, ami annyira jól sikerült, hogy utána az anyukája bevonta a konyhai munkákba.

– Ekkor 12 éves voltam, s elkezdtem egyszerűbb ételeket készíteni: krumplis tésztát, káposztás kockát, és azóta is imádok főzni. Egyrészt mert nagy öröm, ha látom, hogy a szeretteimnek ízlik a főztöm, másrészt mert megnyugtat: ha ideges vagyok, a konyha felé veszem az irányt. Sok mindennel foglalkoztam már: voltam a színházban tánckaros és statiszta, dolgoztam biztosítónál, ruhaüzletben, de nemrégiben elkezdtem egy cukrásztanfolyamot, és úgy érzem, ez az én utam. Szeretnék mindenmentes desszerteket készíteni, vagy hidegtálakat, salátákat – azt gondolom, lenne erre igény – mondta Niki, aki otthon is sokat süt.

A férje a karamellás-banános sajttortáért és a brownie-ért rajong, a kislánya a muffint szereti. – Az egészségesebb nasi hívei vagyunk: Kamilla zabkekszet kap, vagy cukormentes gabonapelyhet és persze zöldséget, gyümölcsöt. Igazi gourmet-baba: imádja a fekete olívabogyót és a tengeri spárgát, amit a hozzá hasonló korú gyerekek általában messzire elkerülnek – mondja Niki, aki nem sokat gondolkodott azon, hogy jelentkezik egy gasztrorealitybe.

Alaposan felkészült

– Azt gondoltam, a válogatóig sem jutok el, így az, hogy bekerültem a legjobb száz versenyző közé, számomra óriási eredmény, az pedig, hogy kötényt kaptam, leírhatatlan boldogság.

– Szerettem volna bizonyítani magamnak és a családomnak: Kamilla születéséig sok dolgot félbehagytam, de elhatároztam, hogy ezen változtatni fogok, és ebben a műsor sokat segített. A korábbi adásokat is láttam, amikor pedig eldöntöttem, hogy kipróbálom magam, visszanéztem a korábbi szériákat, tanulmányoztam a séfek receptjeit: nem akartam felkészületlenül odamenni, és ennek meg is lett az eredménye – mondta Niki. És hogy ez pontosan mit jelent? Aki nézi esténként az adásokat, hamarosan megtudja.

SZA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában