Nyíregyháza

2020.09.05. 09:15

Ma tanodásnak lenni egyre nagyobb kiváltság

Egy év helyett háromra nyerhetnek pályázati támogatást a felzárkóztató intézmények.

Fotó: Dodó Ferenc

Országszerte több mint 2 milliárd 400 millió forintra pályázhat 185 tanoda, melyekben 5200 gyermek felzárkóztatásával foglalkoznak, mondta el Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár pénteken. A Belügyminisztérium a tanodákat működtető szolgáltatók befogadására és költségvetési támogatására általános pályázatot hirdetett, erről kaphattak tájékoztatást a szakemberek a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság Nyíregyházi Kirendeltségén.

Tanácsadók is segítenek

– A tanoda egy nagy rendszer része, a felzárkóztatási stratégia egyik igen fontos lépcsőfoka – emelte ki az eseményen a helyettes államtitkár. – Második éve hazai finanszírozásból működik ez a szolgáltatás, jelenleg több tanodapályázat is fut.

Az egyikben a már működő intézményeknek egy 340 millió forintos keretből nyerhettek támogatást informatikai eszközök beszerzésére.

Langerné Victor Katalin hozzátette: egy befogadási pályázatot is kiírtak, hiszen előfordult, hogy egyes működtetők visszaléptek a tanodák üzemeltetésétől, illetve újdonság, hogy az eddigi egyéves működtetési pályázatok helyett három évre kaphatnak forrást a műhelyek.

A szakmai munkát mostantól három tanoda-tanácsadó is támogatja, illetve az Útravaló pályázatokkal és közösségi zenélésre invitáló programokkal tovább segíthetik a gyerekek felzárkóztatását, tanulmányait.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában