Nyíregyháza

2020.09.15. 11:09

Még nyitva a hallgatók előtt a mentorprogram

A Nyíregyházi Egyetem is felhívja hallgatói figyelmét arra, hogy még most sem késő felvenni a Neptunban a Tanítsunk Magyarországért kurzust.

Mentortábor

Fotó: KM-archív

Mint ismert, a programban az egyetemisták segíthetik a hátrányos helyzetű, kistelepülésen élő kisdiákokat tanulmányaikban. Megmutathatják nekik a lakóhelyükön túli izgalmakat és lehetőségeket: állatkertet, múzeumokat, iskolákat és vállalkozásokat, hogy lássák, hányféle foglalkozásból, hányféle jövőből választhatnak.

A Nyíregyházi Egyetem tavaly csatlakozott az országos kezdeményezéshez, a sikeres első év után az idén is lehetőséget nyújtanak a hallgatóknak a bekapcsolódásra. A cél, hogy a kistelepülésen élő általános iskolás gyerekek ­ugyanolyan eséllyel tanulhassanak tovább vagy találhassák meg helyüket a munka világában, mint városi, nagyvárosi társaik.

Az egyetemi hallgatókat havi harmincezer forintos ösztöndíjjal csalogatják a programba, további havi tízezer forintot a gyerekekre, közös foglalkozásokra lehet költeni, ingyenes utazási lehetőséget biztosítanak a Volán és a MÁV járatain, részvételt táborokban, kirándulásokon.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában