Nyíregyháza

2020.10.15. 13:22

A nyugdíjasklub ötven éve

A Fegyveres Erők és Rendvédelmi Szervek Nyugdíjas Klubjának most negyvenhat tagja van.

Egy újabb szalag az egyesület zászlaján

Fotó: Dodó Ferenc

A Fegyveres Erők és Rendvédelmi Szervek Nyugdíjas Klubja fennállásának ötvenedik évfordulóját ünnepelte Nyíregyházán az Európa Hotelben. A rendezvényen a tagok mellett a megyei közgyűlést Baracsi Endre alelnök, a kormányhivatalt Sille Árpád, a megyei védelmi bizottság titkárságának vezetőhelyettese képviselte.

Élénk klubélet

– Nyíregyházán mint katonavárosban a honvédelmi miniszter 1970-ben kelt parancsa teremtette meg a lehetőséget nyugdíjasklub alapítására – mondta ünnepi beszédében Szluk István nyá. őrnagy, a Fegyveres Erők és Rendvédelmi Szervek Nyugdíjas Klubjának elnöke. – Egészen 2014-ig a Színház utcában volt a klubhelyiségünk, jelenleg a Nyírségi Civilházban tartjuk az összejöveteleinket.

A klub elnöke hozzátette, a gazdálkodásukat a tagdíjakból és pályázati támogatásokból fedezik.

– A Honvéd Népdalkörünk két éve ünnepelte 25 éves jubileumát. Az együttes évente több mint húsz fellépésen szokott részt venni, minősítéseikre rendkívül büszkék vagyunk. A Kertbarát körünk tevékenysége a havonta megtartott összejöveteleken kívül kiterjed borversenyek megrendezésére is.

Az elnöki köszöntő elhangzása után a társszervezetek felkötötték szalagjaikat az egyesületi zászlóra.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában