erdő

2020.10.05. 14:43

Az erdészek munkájával ismerkedhettek meg

Óvodásokat és iskolásokat vártak az erdei túrára.

Forrás: Nyírerdő

Nagy érdeklődés övezte a „Fedezd fel az erdőt az erdészekkel” elnevezésű programot, amit a napokban rendezett meg a Nyírerdő Zrt. Nyíregyházi Erdészete és a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola.

A csoportok félóránként, egymástól jól elkülönítve indultak a másfél órás túrára, a gyerekek a Sóstói-erdőben négy állomáson ismerkedhettek meg az erdészek munkájával. Az óvodások és iskolások megtudhatták, mi a fakitermelés menete: a szakemberek elmondták nekik, melyik fát kell kivágni, azt is, hogyan használják fel a kivágott fát, ezenkívül az erdei faválasztékról is hallhattak, és arról is, miként hoznak létre új erdőket.

Füles és társai

A „Kiből lesz az erdész?” akadályversenyt csaknem maximális ponttal a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium „Arany Baglyok” csapata nyerte. Az oklevelet és az ajándékokat egy játékos jutalomfoglalkozáson vették át a csapat tagjai: Obsitos Miklós, Juhász Ábel és Deák Ádám.

Tekintettel a járványügyi helyzetre, nem rendezték meg a „Füles és társai” rajzpályázat kiállítását, ezért az emléklapokat és ajándékokat a felkészítő tanárok, osztályfőnökök közreműködésével juttatják el az alkotókhoz a tíz érintett iskolában.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában